frank 1699531009

09 november 2023

Decospan Menen - Caruur Volley Gent: 1-3

(25-21, 23-25, 20-25, 17-25)

We waren op onze hoede en toch zijn we voor de tweede keer dit seizoen in de bezoekende val gelopen. De ingrediënten waren dezelfde als bij het 1-3 verlies tegen Waremme: een receptielijn die kraakte onder de bezoekende opslag, een complexloos spelende tegenstander, een veel te hoge foutenlast, veel gewissel en een abnormaal aantal misverstanden. Op de koop toe moest sterkhouder Vandecaveye na een sterke opslagreeks midden de eerste set naar de kant met last aan de bil.

Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Decospan Menen meteen een opslagreeks tegen (van de latere Star of the Game Martijn Colson). In set 3 zou hetzelfde scenario zich herhalen, met dat verschil dat Gent toen wel de kansen afmaakte om 1-2 op voorsprong te komen. Kon het Menense blok in set 1 de hoge foutenlast (7 aanvalsmissers en 5 servicemissers) nog verdoezelen, in het vervolg van de wedstrijd liep het stroever met de minuut. Coach Depestele probeerde met een reeks wissels, maar zag met lede ogen aan hoe de twijfel in de ploeg sloop. Bij zoveel onmacht was de Hel van Rekkem niet meer dan een pover waakvlammetje.

Was Gent dan zo sterk? Ja en nee. Ook bij de Oost-Vlamingen haalde niet iedereen een even hoog rendement, maar met Colson en Ver Eecke in goede doen, krikten spelverdeler Brems en co hun niveau gaandeweg op. Met zeven bloks in de laatste set werd de thuisploeg bijna weggespeeld. Bij ons mocht Dukic dan wel topscorer worden met 19 punten, hij ging ook vaker dan gewoonlijk in de fout en zijn opslag was verre van het wapen dat het normaal is. De bevredigende prestaties van de ingevallen De Vleesschauwer en een aanvallend secure Verhamme (5 op 5) raakten zo wat ondergesneeuwd.

De tien dagen zonder wedstrijd bieden de kern de kans om te herbronnen. Op 18 november trekken we naar Maaseik (dat ook in de hoek zit waar de klappen vallen) om vertrouwen te tanken. Daarna wacht de dubbele ontmoeting met Milaan en de thuiswedstrijd tegen Guibertin op 25 november.

Startten voor Decospan Menen: Perezic, Van Hoyweghen, Van de Velde, Verhamme, Vandecaveye, Dukic, Stuer
Kwamen in: Vanneste, Ocket, De Vleesschauwer, Peric