Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

1 goede set volstaat niet tegen oppermachtig Maaseik

Sebastian Gevert
5 april 2018

Par-ky Menen - Noliko Maaseik: 1-3

Setstanden: 20-25, 25-18; 16-25, 16-25

Op de derde speeldag van de play-offs is Par-ky Menen er niet in geslaagd Noliko Maaseik een hak te zetten. Set 2 was weliswaar voor de thuisploeg, maar in de andere sets was Maaseik een maatje te groot, met opposite Gevert op kop.

Maaseik liet er geen gras over groeien en stoomde onder impuls van Gevert meteen door naar 3-8. Zijn overbuur Winkelmuller verkleinde de kloof daarna met een 3 op 3 tot 6-9. Bij de tweede technische time-out stond dezelfde kloof er nog altijd (13-16), ook al pikten Górski en Ver Eecke hun puntjes mee. Een block-out van Rychlicki, een killblock van Mijatovic op Andriessen en een ace van Rychlicki later later stond het ineens 14-21. Gevert bleef ondertussen doorhameren naar 16-24. De ingevallen Vercruysse zorgde eindelijk voor wat opslagdruk waardoor thuisploeg toch nog net de 20 punten haalde. De vierde opslag van Jop zeilde echter uit (20-25).

Set 2 begon met een blok op Andriessen, maar met Winkelmuller aan service kwam Menen voor het eerst op voorsprong (5-2). Toen Gevert diagonaal out sloeg voor 8-4 zat er meer dan wat zand in de Limburgse machine. Ver Eecke deponeerde nog een puntje in de straat (9-5) en een bleke Maan zag bij 11-7 zijn receptie uitsterven tegen het plafond. Maaseik vocht echter terug tot 13-11 en bij 14-12 was de lijnrechter gelukkig bij de pinken. Na 16-13 (Winkelmuller) verdween Maan naar de huppelhoek in het voordeel van Bruno, maar Par-ky bleef scoren, met onder meer een ace van Górski en van Sinnesael). Het setslot was voor Andriessen: score voor 23-18, gevolgd door een ace. Bruno sloeg vervolgens de eerste setbal buiten (25-18).

Set 3 begon rampzalig. Vooral libero Silva leek te slapen en liet twee opslagen van Mijatovic achter zich in het veld neerploffen. Pas bij 0-6 kon Winkelmuller voor het eerste Meense punt zorgen. De Franse hoofdaanvaller tekende even later met twee aces voor 4-9, maar desondanks liep een sterk serverend Maaseik verder uit tot 7-15. Enkel spelverdeler Folguera kon zich in deze fase van de wedstrijd onderscheiden met een gelukte aanval en twee bloks. De ingevallen Fasteland kreeg bij 10-19 nog een kanonskogel van Gevert tegen zijn gezicht en zag de eerste setbal in het Limburgse blok stranden (16-25).

Ook in set 4 klom Noliko snel op voorsprong. Het recept bleef daarbij hetzelfde: een stabiele receptie, een superefficiënt middencompartiment, een sterk verdelende en serverende Blankenau en een niet af te stoppen Gevert. Bij Menen was het niet goed genoeg, en dat was grotendeels de verdienste van de bezoekers. Toen ook Winkelmuller wegzakte, werd duidelijk dat er geen punten in Vauban zouden blijven. Bruno mocht met links de wedstrijd uitsmashen (16-25).

Logische zege van Maaseik dus, dat de finale al bijna op zak heeft en na een aarzelende seizoenstart duidelijk de favoriet is voor de landstitel.

Zaterdag trekt Par-ky naar Aalst. Bij verlies is de finale helemaal weg, bij winst behouden Menen nog een waterkansje.

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, Winkelmuller, Andriessen, Sinnesael, Ver Eecke, Górski, Silva. Vielen in: Vercruysse, Fasteland

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.