Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Bekerblamage in Torhout

4 november 2017

De bekercompetitie en Par-Ky B is geen geslaagd huwelijk. Vroeger werd een bekerwedstrijd vaak gezien als de laatste hindernis voor een aantal vrije weekends. Eerlijk: vorig seizoen hebben we zelfs even overwogen om ons niet meer in te schrijven voor deze competitie. Nog een extra vrij weekend weet je wel. Toch treden we dit seizoen opnieuw aan in de beker. Zelfde verhaal als anders zou je denken, een verplicht nummertje afwerken en naar huis. Zeker als je de uitslag van de wedstrijd bekijkt (zie verder). Cedric was er dit jaar echter in geslaagd om iedereen, zelfs de grootste voorstanders van vrije weekends, gemotiveerd te krijgen. “The road to Barcelona” moest beginnen in (Rembert) Torhout, een verdienstelijke middenmoter in 2de provinciale. Jammer genoeg eindigde het verhaal meteen ook in Torhout.

Zoals zo vaak al dit seizoen kon Cedric wegens omstandigheden opnieuw niet over de voltallige spelersgroep beschikken. Kjell Joye (ziek), Maxim Libert (geblesseerd) en Pieter Billiet (verlof) moesten ons jammer genoeg vanop afstand steunen.

De aanwezige spelers bezitten echter kwaliteit genoeg om er een goede wedstrijd van te maken … In theorie althans, in de praktijk was hier heel weinig van te zien. De thuisploeg start enthousiast en zonder complexen aan de wedstrijd. Al snel bouwen ze hun 2-puntenvoorsprong (aangezien zij in 2de provinciale spelen) verder uit. Van een vooraf gemotiveerd Par-Ky is nog weinig terug te vinden. We laten te veel steken vallen in receptie, maar ook aanvallend spelen we te stereotype. Hierdoor komen we zeer moeilijk tot scoren. De eerste set kijken we dan ook al snel tegen een onoverbrugbare kloof aan. Rembert wint eenvoudig met 25-19.

Geen beterschap in set 2. Enkele spelers hebben het hoofd duidelijk al laten hangen. Jammer genoeg zijn er quasi geen wisselmogelijkheden. Torhout gaat door op zijn elan en straft de fouten genadeloos af, met een zware 25-14 als gevolg.

Ook in set 3 kunnen we op geen enkel moment een vuist maken. Met opnieuw zware 25-17 cijfers sturen de jonge gasten van Rembert ons huiswaarts.

Een match om snel te vergeten. Op naar volgende week tegen Ooigem uitzonderlijk al op vrijdagavond.

Uitslag: 3 - 0 (25-19, 25-14, 25-17)

Speelden voor Menen: Lander Durnez, Brecht Durnez, Jonas Devos, Toon Cottyn, Jonas Seys (Christophe Bouchaert), Matthieu Deroo en Jeremie Deroo (libero)

Trainer: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.