Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Bernardo Silva wordt nieuwe libero van Par-ky Menen

Bernardo Silva
3 januari 2018

Nadat de samenwerking met libero Rait Rikberg in december in onderling overleg werd beëindigd, ging de sportieve staf van Par-ky Menen op zoek naar een waardige vervanger. Daarbij ging de club niet over één nacht ijs en uiteindelijk werd met Bernardo Silva een oplossing gevonden in Portugal.

Silva is een 21-jarige Portugees die overkomt van Voleibol Clube de Viana. Met de speler en zijn club werd een overeenkomst bereikt tot eind dit seizoen en als de FIVB-procedure vlot loopt, is Silva mogelijk komende zaterdag al inzetbaar tijdens de halve finale van de League Trophy. Morgen traint de kersverse libero al een eerste keer mee.

Na de ervaring van Rikberg kiest Par-ky Menen nu dus alsnog voor een jong talent op de liberopositie. In de eerste plaats omdat een ervaren libero weghalen bij een gevestigde waarde niet past binnen de budgettaire filosofie van de club. Daarnaast werd op het tornooi van Almelo een Poolse libero getest, maar die voldeed niet. Finaal viel de beslissing op Silva omdat die ondanks zijn jonge leeftijd blijk geeft van maturiteit en goed beweegt en anticipeert. Bovendien gelooft de sportieve staf dat hij onder de vleugels van trainer Ratko Peris verder kan groeien.

Personalia:
Bernardo Pontes Cabral E Silva
27/09/1996 (21 jaar)
1m80
Vorige clubs: Voleibol Clube de Viana, Clube de Voleibol de Oeiras

(copyright foto Voleiclub Clube de Viana)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.