Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Bijna in extremis naar vierde plaats

Anshel Ver Eecke
26 februari 2017

Prefaxis Menen - Amigos Zoersel: 3-0

Setstanden: 25-19, 25-21, 25-19

Menen is op de slotspeeldag net niet over Antwerpen naar de vierde plaats gesprongen. Het zou nochtans verdiend geweest zijn na de 7 op 7 na Nieuwjaar. Prefaxis start dus met een bonus van 1 punt aan de play-offs, volgende week zaterdag in Maaseik.

Amigos Zoersel - de achtste uit de EuroMillions Volley League - legde de thuisploeg niet echt veel in de weg richting zege nummer 7 (mét een clean sheet). Ver Eecke startte sinds lang nog eens in de basis en lijkt net op tijd weer topfit. Dat geldt ook voor Sarnecki. De Poolse hoofdaanvaller scoorde 20 van zijn 28 aanvallen en wordt een sleutelspeler tijdens de play-off. 

Blijft hij ook tegen een sterker blok en een betere verdediging aan de lopende band scoren, dan mag Menen dromen van een evenaring van vorig seizoen. Toen pakten de Volleystars op de laatste speeldag de derde plaats na winst tegen Knack B. Op de laatste speeldag kan altijd nog iets gebeuren en dat bleek ook gisteren. Gent versloeg namelijk Antwerpen in eigen huis, maar mist toch de play-offs doordat Leuven in Maaseik ging winnen.

Door de nederlaag van Antwerpen beëindigt Menen de reguliere competitie met evenveel punten als nummer 4. Dardenne & co wonnen echter 1 wedstrijd meer en die is doorslaggevend.

Speelden voor Prefaxis Menen: Depovere, Sarnecki, Ver Eecke, Vandeweyer, Sinnesael, Heyrman, Lemay (libero).
Kwamen in: Górski, Dedeyne, Maddens

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.