Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

De comeback: het nieuwe handelsmerk van Par-ky Menen

Par-ky Menen
17 december 2017

Par-ky Menen - Haasrode Leuven: 3-2

Setstanden: 23-25, 22-25, 30-28, 25-17, 19-17

Het lage plafond, de piepende ingangsdeuren, de groscaisse, de vurige achterban, ... Sinds gisterenavond heeft de Hel van Mjiende er een handelsmerk bij: de comeback! Voor de derde maal dit jaar haalden de Volleystars een 0-2 achterstand op om uiteindeljk in de tie-break het laken naar zich toe te trekken. Gezien de 11-17 achterstand in set 3 is de conclusie dus dat Par-ky gisteren niet 1 punt verloor, maar er 2 won. Vooral onder impuls van een ijzersterke Ver Eecke bleef de averij bij Menen zo alsnog beperkt.

Met het vaste zevental Folguera, Fasteland, Sinnesael, Ver Eecke, Vandecaveye, Winkelmuller en Rikberg ging Menen het best van start: 5-1 na een eerste killblock van Sinnesael. Pardon bracht de bordjes bij 8-8 snel in evenwicht. Even later was het voor de eerste keer alarmfase rood toen Peeters een ace uit zijn mouw schudde. Winkelmuller ging echter mee in receptie, bracht die perfect bij zijn setter en Ver Eecke rondde af (11-10). Bij 15-12 had de thuisploeg een mooie voorsprong bijeengesprokkeld, maar toen moest de grote Peeters-show nog beginnen. Na 15-14 noteerde uw verslaggever minstens 7 scores van de Leuvense receptie-hoek. Menen reageerde vooral via Ver Eecke die bij 17-16 een ++-receptie afleverde en zelf scoorde. Bij 19-16 en 23-20 leek Leuven een vogel voor de kat, maar met Vanneste aan service keerden de bezoekers terug tot 23-23 (Winkelmuller out). Aan de overzijde gingen alle ballen nu naar Peeters, met succes want ook de laatste 2 punten waren voor de 20-jarige springveer (23-25).

Menen was niet aangeslagen en liep meteen uit tot 4-1 (met onder meer een blok van Vandecaveye op Tormans). Van 5-2 ging het echter in één ruk naar 5-7. Dat dit een moeilijke avond zou worden, daar was iedereen ondertussen van overtuigd. Twee opeenvolgende scores van Winkelmuller dwongen VHL even later tot een time-out (12-10). Toen Vandecaveye knap bediend werd door Folguera en Tormans out sloeg stond het zelfs 16-12 bij TTO 2. De Brabanders toonden hun veerkracht en waren bij 17-17 weer helemaal in de running. Fasteland kon voor 19-18 eindelijk eens door het midden gaan, maar na 2 bloks op rij (op Vandecaveye en Winkelmuller) had VHL weer de beste papieren (19-21). Vandecaveye zocht daarna met succes de straat op, maar een nieuw blok op de Meense hoofdaanvaller en zijn collega op de receptie-hoek bezorgden Leuven 2 setballen (22-24). De serverende Tormans placeerde de eerste netjes voor de achterlijn. 0-2 en Par-ky in vieze papieren.

10 minuten later zag het er nog slechter uit: 5-9. Een dubbele wissel Folguera-Winkelmuller Vercruysse-Maddens leverde niet het verhoopte effect op. VHL liep zelfs verder uit naar 10-15 (outaanval Vercruysse). Menen greep terug naar de vaste opstelling en Winkelmuller scoorde meteen (11-15). Tormans plaatste er een nieuwe ace tegenover (11-17). Leuven leek de enige ploeg te worden die Menen een 0 op 6 zou kunnen aansmeren (en dit verslag een stuk korter zou kunnen maken). Hoog tijd voor een remonte dus. Met Winkelmuller aan service keerde Par-ky zowaar helemaal terug naar 17-17. Bij 20-19 kon Peeters een zeldzame keer afgeremd worden, maar het bleef razend spannend. Vooral Ver Eecke bewees zijn klasse in deze fase (receptioneel zeer stabiel en aanvallen een 3 op 3). Bij 23-21 kon Menen op setbal komen, maar de ingevallen Christiaens redde de meubelen. Tormans bezorgde zijn team zelfs een eerste matchbal bij 24-25. Op tegenaanval kreeg de Leuvense hoofdaanvaller zelfs de kans om het af te maken, maar toen stond Sinnesael daar met een magistraal blok (25-25). Menen nam over en uiteindelijk was de vierde setbal de goede: 30-28. OEF!

Zat er dan toch nog een overwinning in? Een sterk verdedigend Leuven zou het in ieder geval niet op een presenteerblaadje geven. Bij 10-10 had een alerte Rikberg (heel wat beter dan woensdag) een opstellingsfout bij de bezoekers gezien en na een serve van Winkelmuller had Menen voor het eerst een tweepuntenkloof (12-10). Sinnesael (blok op Tormans) en Ver Eecke (technisch) duwden door naar 16-12. Deze keer kwam er geen bezoekende remonte zoals in set 2 en via 19-14 en 23-16 (ace Fasteland) stoomden de Volleystars door naar 25-17. 

De tie-break begon met een 2 op 2 van Vanneste en een ace van de ingevallen Hofmans (1-3). Vandecaveye aan service en Ver Eecke aan het net brachten hun maats weer tussen de mensen (6-4). Bij 11-7 zag het er helemaal goed uit. De 'iedereen is bang van VCM' kwam echter iets te vroeg want na een outaanval en een toetsfout van Winkelmuller stond het immers plots weer gelijk (11-11). Vauban maakte zich op voor een bloedstollend slot. Wanneer Winkelmuller andermaal in de fout ging en Sinnesael afgeblokt werd, kreeg VHL een nieuwe kans om de wedstrijd af te ronden. Monsieur W. stond op het goede moment op en vuurde 2 aanvallende raketten af (15-14). Peeters - wie anders - maakt de matchbal onschadelijk. Dat deed hij bij 16-15 en 17-16 nog eens. Bij 17-17 was het helemaal bibberen geblazen met Peeters aan de opslaglijn, maar zijn serve waaide uit. Winkelmuller kreeg de eer om de vierde matchbal op parket te timmeren. Een zucht van opluchting ging door de zaal.

3-2 (en ei zo na 0-3). Wie er niet was, zal het maar een ontgoochelend resultaat vinden (ten onrechte). Wie er wel was, weet nu ook dat Leuven een zeer goed team is dat almaar dichter aanleunt bij de top. Voor Menen is het hopen dat VHL de komende weken ook eens punten pakt tegen de andere toppers. 

Par-ky Menen: Folguera, Winkelmuller, Vandecaveye, Ver Eecke, Fasteland, Sinnesael, Rikberg. Invallers: Maddens, Vercruysse, Andriessen
Leuven: Verelst, Tormans, Peeters, Vanneste, Huysegoms, Pardon, Verstraete. Invallers: Loosen, Hofmans, Christiaens

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.