Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

De match van het jaar komt eraan

Par-ky Menen Aalst beker
11 december 2018

Morgen speelt Par-ky Menen de match van het jaar! Met enige zin voor overdrijving hebben we de heenwedstrijd van de halve finale van de beker de voorbije weken dit predicaat gegeven.

In normale omstandigheden zullen we er niet ver van zijn. De titelfinales spelen zou uiteraad nog belangrijker zijn, maar we blijven realistisch. Daarom dat iedereen die onze club een warm hart toedraagt al heel blij zou zijn om door te stoten naar de bekerfinale. In dat geval kijgt het Sportpaleis mogelijk nog mythischere allures dan de sporthal van Knokke in 2007.

In de aanloop naar deze dubbele confrontatie hebben we ook geregeld gesproken over een ‘unieke’ kans om door te stoten naar de finale. We ontlopen namelijk Maaseik en Knack. De realiteit leert ons echter dat Aalst dit seizoen op hetzelfde niveau zit als de grote twee. In de onderlinge confrontaties beslisten enkel details over de dubbele 2-3 nederlaag tegen de kampioen en vicekampioen. Die 23 punten na 9 wedstrijden kwamen er dan ook niet toevallig.

Doorstoten wordt dus allesbehalve evident. We herinneren ons van de openingsspeeldag het vernuft van de nieuwe setter Firlej, de ervaring van Staszewski, het blokkerend en aanvallend vermogen van Colson, de stabiliteit van Deroey, de power van Strzezek en natuurlijk het enthousiasme van Gorski. Ondertussen zijn Smit en Gustavsson in de ploeg gekomen en kreeg Aalst er nog een kwaliteitsinjectie bij.

Om maar te zeggen: Par-ky zal uit zijn allerbeste vaatje moeten tappen om een goede uitgangspositie te verwerven.

Hopelijk kunnen ze daarbij op uw massale vocale steun rekenen.

Forza VCM!

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.