Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Deze keer geen stunt op openingsspeeldag voor Par-ky Menen

Edvinas Vaskelis
14 oktober 2018

Par-ky Menen is op de eerste speeldag nooit in de buurt gekomen van een herhaling van de stunt van vorig jaar (toen ging de latere kampioen Maaseik met de billen bloot). Deze keer echter geen Winkelmuller om de pannen van het dak te spelen. Górski was er wel, maar die scoort zijn punten voortaan voor Aalst.

Par-ky startte met Folguera aan de pas, Sinnesael en De Beul in het midden, Ver Eecke en Demirovic op de hoeken en Stuer op de libero. Nieuwkomer Vaskelis kreeg de voorkeur op De Vries als hoofdaanvaller. Bij Aalst kwamen naast Colson, Deroey en De Paepe 4 Polen tussen de lijnen (Górski, Firlej, Staszewski en Strzezek).

Onder impuls van een beresterke Colson schoten de bezoekers het beste uit de startblokken (2-6 na outsmash Sinnesael). Bij Menen werd Demirovic geviseerd in receptie, maar toch kon de thuisploeg bij 10-9 op voorsprong klimmen via Ver Eecke. Het spel was echter niet goed en met Firlej aan de opslag ging het in één ruk naar 10-16. Menen ging zelf al te vaak in de fout en ook verdedigend zat het nog niet snor. Via 12-20 ging het ondanks enkele wissels naar 16-24. De Vries sloeg op setbal ver uit.

Menen startte met dezelfde opstelling in set 2 en dat leek te renderen. Demirovic scoorde nu regelmatig en na een ace van Sinnesael stond het 12-8. Lang kon Par-ky echter niet genieten van de voorsprong want een paar minuten later was het al 14-16 (Górski maakt daarbij gretig gebruik van het blok). Lindemans diepte de kloof nog verder uit via een zeer stabiele Staszewski en De Paepe zette de 0-2 op het bord (21-25).

Ook in set 3 kon Menen zijn voet niet naast een enthousiast Aalst zetten. De Pajotters waren zeer stabiel in receptie, scoorden door het midden dat een lieve lust was en brachten de thuisploeg geregeld in verlegenheid. Na een goed uur kreeg Menen dan ook een droge 0-3 om de oren.

Paniek is een slechte raadgever en het seizoen is nog lang, maar dat coach Peris veel werk aan de winkel heeft, is duidelijk. Komende woensdag staat al de verplaatsing naar Waremme op het programma en volgende zaterdag trekt Menen voor de beker naar Noorderkempen (Liga B). Daarna komt Maaseik op bezoek in Vauban. Hopelijk loopt de Hel ook dan weer goed vol.

Speelden voor Par-ky Menen: Folgeura, Sinnesael, De Beul, Demirovic, Ver Eecke, Vaskelis, Stuer (libero).
Kwamen in: Maddens, Andriessen, Vandecaveye, De Vries, Bille (libero)

Statistieken

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.