Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Door het oog van de naald

Jop Vercruysse
21 januari 2018

Par-ky Menen - Waremme: 3-1

Setstanden: 23-25, 25-21, 26-24, 25-22

Niet voor het eerst dit seizoen is Par-ky Menen gisterenavond in eigen huis door het oog van de naald gekropen. Vooral in set 3 stevende de thuisploeg op puntenverlies af, maar gelegenheidshoofdaanvaller Vercruysse en in blokmachine-in-moneytime Fasteland bogen de 22-24 nog om naar setwinst. Door het verlies van Aalst (3-2 in Leuven) nestelt Menen zich steviger op plaats 3. Ook plaats 2 ligt nog binnen bereik, maar dan moet volgende week wel gewonnen worden op bezoek in Roeselare.

Bij Menen bleef scoremachine Winkelmuller uit voorzorg aan de kant, waardoor Vercruysse zijn duivels mocht ontbinden als hoofdaanvaller. Het was echter Górski die direct de show stal met een aanvallende 3 op 3. De Pool leek helemaal terug, maar zou eind set 2 toch zijn plaats moeten afstaan aan Vandecaveye. Ook libero Silva speelde zich direct in de kijker met vinnig verdedigend werk en stabiele recepties. Met Ver Eecke aan service ging het in één ruk van 6-6 naar 11-6. De Menenaar leverde even later een perfecte receptie af en tipte zelf de 15-11 in het blok. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Onder impuls van Abinet keerde Waremme echter terug tot 19-19. In het setslot toonden de bezoekers zich vooral blokkerend sterker dan Par-ky. Eerst Fasteland, dan Ver Eecke en tot slot Górski strandden in de Waalse muur. Gevolg: 23-25 en letterlijk én figuurlijk dreigende wolken boven Vauban.

Het begin van set 2 werd getekend door veel opslag- en aanvallende missers. Bij de eerste onderbreking (8-7) had de thuisploeg zelf amper twee punten moeten maken. Een mooie pipe van Ver Eecke (11-9), een blok van Folguera (13-9) op de 40-jarige Barca-Cysique en een gemakkelijke score voor Sinnesael bezorgden Menen een vijfpuntenkloof bij de tweede onderbreking. Na een zuivere receptie van Silva deed Ver Eecke er nog een puntje bij. Anshel pakte het punt daarna uit met een listige korte opslag, waardoor Fasteland een van zijn bloks kon zetten (18-12). De Noor had ook een groot aandeel in de 20-16 en 21-16. Toen Górski echter begon in te zakken, knokte Waremme terug tot 22-20. Vandecaveye kwam hem aflossen, maar het waren Ver Eecke en Vercruysse die de set binnenhaalden (25-21).

Vandecaveye bleef in set 3 tussen de lijnen en tekende voor de 1-0. Na 2-4 duurde het tot 17-19 voor er nog eens een tweepuntenkloof stond. Het was dus best spannend in Vauban. Na een moeizame start was Vercruysse er ondertussen doorgekomen en timmerde hij de 20-21 op het parket na een magistrale verdediging van Ver Eecke. Sinnesael rondde een holderdebolderpunt af met een blok (21-21). Ver Eecke geraakte daarna tot twee keer toe niet door het blok en bij 22-24 zag het er slecht uit voor Menen. Met Folguera aan de opslag, Vercruysse aan het kanon en Fasteland met een dubbel blok (bij 24-24 en 25-24) helde de balans in extremis nog over in het voordeel van Par-ky.

Set 4 begon goed, maar dan ging het van 6-4 naar 6-9. De Meense motor bleef sputteren en een slechte pasovername van Silva luidde de 7-12 in. Een killblock van Fasteland, twee bezoekende fouten en twee scores van Vercruysse later stond het ineens 13-13. Overnemen kon Menen pas bij 20-19 met een muurtje van Sinnesael. Bijgestaan door krijger Jop was Jelle nu helemaal wakker. Als een echte kapitein had hij een pipe goed doorzien (23-21) en bracht hij zijn maats met een frommelbal op matchbal (24-22). De eerste was meteen de goede, want Fasteland - weer hij - zette zijn handen tegen de laatste bezoekende aanval.

Op de bekernederlaag tegen Roeselare na blijft Menen dus ongeslagen in eigen huis, ook al was daar deze keer wel wat geluk voor nodig. Komende zaterdag staat de derby op het programma. Zou het dan toch eens lukken om te gaan winnen in Schiervelde.

Speelden voor Par-ky: Fasteland (Maddens), Vercruysse, Ver Eecke, Górski (Vandecaveye), Sinnesael, Fasteland, Silva

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.