Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Een nieuw jaar … een nieuwe start?

13 januari 2018

Reservewedstrijd: 1-2

Hoofdwedstrijd: 3-0

Setstanden: 26-24, 26-24, 25-23

Enkel Kjell ontbreekt wegens ziekte. Cedric kan dus op een bijna voltallige ploeg rekenen. Na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd is gebleken dat we deze nieuwkomer in eerste provinciale zeker niet mogen onderschatten.

Par-Ky B start met veel opslagdruk aan set 1. Al snel bouwen we een mooi kloofje uit. We slagen erin de foutenlast te beperken. De receptie zit goed, waardoor setter Jonas naar hartenlust kan verdelen. Zo krijgen we enkele mooie aanvallende punten te zien. Toch slaagt Beernem erin om langs zij te komen. Bij 23-24 krijgen de bezoekers zelfs de eerste setbal. Menen laat het hoofd evenwel niet hangen en vecht terug. Bij 25-24 is onze eerste setbal meteen de goede.

Een gelijkaardig scenario in set 2. Menen loopt al snel een aantal punten uit na sterk werk vanaf de opslaglijn. Ook aanvallend blijven we secuur presteren. Toon en Lander worden vaak en goed aangespeeld en scoren aan de lopende band. Blokkerend spelen ook de middenmannen een belangrijke rol. Simpel uitspelen zou je denken … niet dus. Beernem toont dat het niet voor niets gedeeld derde staat. Ze vechten zich opnieuw in de set. Net als set 1 draait set 2 uit op ware een triller. Par-Ky blijft echter rustig en knokt voor elke bal. Met resultaat: met 26-24 trekt de thuisploeg opnieuw aan het langste eind.

In set 3 houdt Beernem gelijke tred. De bezoekers komen zelfs af en toe op voorsprong. Menen blijft echter sterk spelen en geeft geen kloof weg. Quasi alles lijkt vandaag te lukken. Maxim blijft, tot wanhoop van de tegenstander, de ene na de andere aanval snoeihard tegen het parket meppen. Ondertussen is ook Jonas Seys in het veld gekomen. Na enkele van zijn gekende verdedigende reddingen, bewijst hij dat hij ook aanvallend niet te onderschatten is. Met een block-out beslist hij dan ook de derde set en meteen de wedstrijd: 25-23.

Een felbevochten maar verdiende zege voor Par-Ky Menen B. Collectief een zeer sterke en complete prestatie van de ploeg. Mentaal een opsteker voor het vervolg van het seizoen. De trainingsarbeid tijdens de winterstop heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
Cedric wees ons er op training echter al op dat we niet mogen beginnen zweven. We moeten hard blijven werken. Volgende week al, met de moeilijke en verste verplaatsing richting Bredene.

Speelden voor Menen: Jonas Devos, Toon Cottyn, Lander Durnez (Jonas Seys), Matthieu Deroo (Brecht Durnez), Pieter Billiet, Maxim Libert, Jeremie Deroo (libero)

Coach: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.