Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Europese overwintering niet meer in gevaar

Par-ky Menen
21 december 2017

Par-ky Menen - Volley Schönenwerd: 3-1

25-23, 25-17, 16-25, 25-15

Par-ky Menen is gisterenavond niet meer in de problemen gekomen tegen het Zwitserse Schönenwerd. In tegenstelling tot anderer woensdagavondwedstrijden was Vauban aardig gevuld voor deze Europese wedstrijd. Onder meer de buren van KSCT Menen zakten met een 30-koppige delegatie af naar de sporthal.

De eerste set was weliswaar spannend, maar 2 keer Ver Eecke (aanvallend) en 2 keer Sinnesael (blokkerend) zorgden voor nipte setwinst (25-23). Set 2 verliep een stuk vlotter (8-4, 16-8, 21-13) en bij 25-17 was de kwalificatie een feit. In set 3 (16-25) en set 4 (25-15) kregen Maddens, Vercruysse, Andriessen en Van de Pontseele speelkansen.

Na de wedstrijd maakte de club bekend dat de wegen van Par-ky Menen en libero Rait Rikberg scheiden. Met onderlinge toestemming werd besloten dat het voor beide partijen beter was om het lopende contract te ontbinden. Aan de basis van de beslissing lagen familiale redenen, maar ook fysieke redenen. Na een slopende zomer met de nationale ploeg raakt Rikberg nooit helemaal gerecupereerd waardoor hij niet het verhoopte niveau haalde. De sportieve staf onderzoekt ondertussen de mogelijkheden voor het aantrekken van een vervanger op de liberopositie.

In de achtste finales neemt Par-ky Menen het op tegen het Estse Pärnu. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 16, 17 of 18 januari. De terugwedstrijd (in Menen) staat voorlopig gepland op 31 januari (onder voorbehoud).

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.