Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Flauwe koek op laatste speeldag

Dries Heyrman
25 april 2017

Prefaxis Menen - Volley Haasrode Leuven: 1-3

Setstanden: 23-25, 22-25, 25-16, 22-25

Menen heeft het jaar gisterenavond niet met een positieve noot kunnen afsluiten. Nochtans kon Prefaxis bij winst opnieuw over Antwerpen naar plaats 4 springen. Dat zat er echter op geen enkel moment in. De laatste wedstrijd werd een typische eindezoensmatch waarin Menen nooit op niveau was en Leuven vrank en vrij richting de eerste punten van de play-offs cruisede.

Door de blessure van Janusz Górski kreeg Robbe Vandeweyer nog eens zijn kans op de receptie-hoek. De andere posities werden ingevuld door de vertrouwde namen Sarnecki, Sinnesael, Heyrman, Ver Eecke, Depovere en Lemay. Bij de eerste technische time-out (7-8) konden al meteen twee conclusies getrokken worden: 1. de receptie rammelde aan alle kanten 2. enkel middenmannen Heyrman en Sinnesael benaderden enigszins hun normale niveau. Het zou de rest van de wedstrijd zo blijven. Bij Leuven wisselde hoofdaanvaller Tormans knappe scores af met overbodige missers, maar het was vooral Dries Steenhouwer die Menen aanvallend en vooral serverend pijn deed. De thuisploeg grossierde in fouten en het was dan ook geen toeval dat de bezoekers van 23-23 naar 23-25 gingen na een opslag- en aanvalsmisser van Sarnecki.

Set 2 bracht niet meteen beterschap, integendeel. De serverende Steenhouwer vond in Vandeweyer een gretig slachtoffer. Die werd bij 2-6 uit zijn lijden verlost en vervangen door Dedeyne. Beterschap leverde het niet meteen op. Menen liep de hele set achter de feiten aan, maar werd in deze fase nog enigszins recht gehouden door Ver Eecke. Bij 15-18 stuurde Ratko Peris Lars Maddens het veld op om de bakens de te verzetten. Bijna lukte dat ook. Onder impuls van Heyrman werd het 18-19. Erop en erover lukte echter niet en na 22-25 had VHL zijn eerste punt van de play-offs beet.

Menen moest zich nu dringend herpakken wilde het nog wat tonen aan de supporters. Na twee bloks op rij leek dat in set 3 ook te lukken (9-6). Even later viel Sarnecki geblesseerd uit, maar toch stoomde Prefaxis door naar 16-10 en 20-12. Een blok op hoofdaanvaller Tormans poetste het Meense blazoen een klein beetje op (25-16).

Een vijfsetter werd het echter niet. Ook in set 4 waren de Volleystars voortdurend op achtervolgen aangewezen. Pas diep in de set kwam Menen op gelijke hoogte via Volleystar van het Jaar Sinnesael (score voor 17-17, ace voor 18-17). Beide teams speelden nu haasje-over, maar het was Steenhouwer die zijn sterke match mocht bekronen voor 22-25.

Geen orgelpunt dus voor Menen dat duidelijk zijn Poolse receptie-hoek miste en de puike prestatie van vorige woensdag tegen Aalst niet kon bevestigen. De meeste aandacht ging na de wedstrijd dan ook niet toevallig naar Arturo Di Giacomo die na een rijkgevulde carrière op scheidsrechterpensioen gaat.

Speelden voor Prefaxis: Depovere (Maddens), Sinnesael, Heyrman, Vandeweyer (Dedeyne), Ver Eecke, Sarnecki, Lemay

Statistieken

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.