Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Gooit Prefaxis Menen Lindemans Aalst vanavond uit de titelstrijd?

Volleybal
19 april 2017

De tijd gaat snel, gebruik hem wel. Een topwedstrijd tussen Prefaxis Menen en Lindemans Aalst lijkt ons in dat opzicht wel een goed idee. En wel om vijf redenen.

1. Na vanavond volgt nog slechts één thuiswedstrijd: op dinsdag 25 april tegen Haasrode-Leuven. Voor u het goed en wel beseft, zit de competitie er dus op. En dan is het weer wachten tot oktober voor een wedstrijd met inzet.

2. Menen kon dit seizoen nog niet winnen tegen Aalst. Het bezoek aan sportcomplex Schotte liep vorige maand trouwens op een sisser af. Tijd voor revanche dus. De Volleystars hebben nog weinig te verliezen en komen dus zonder druk aan de opslag tegen Depestele & co. Bovendien kunnen ze Aalst de laatste kans op de finale van de play-offs ontnemen.

3. Transfers zijn van alle tijden en ook na dit jaar zullen wellicht enkele spelers vertrekken en andere de rangen versterken (Gilles Vandecaveye is alvast de eerste aanwinst). Kunnen we ook volgend seizoen de detente van sterkhouder Górski bewonderen? En kiest zijn landgenoot Sarnecki voor een verlengd verblijf in ons land? Blijft de ploeg voor het overige sterk West-Vlaams gekleurd en wordt de kern aangevuld met een twaalfde speler? Het zijn stuk voor stuk vragen die de komende maanden een antwoord krijgen. Geniet in afwachting nog eens van deze groep die coach Peris tot een stevig collectief heeft uitgebouwd.

4. In zijn eerste jaar als hoofdcoach heeft Ratko Peris bij iedereen een goede indruk nagelaten. Bovendien schrikt hij er niet voor terug zijn volledige spelerskern te gebruiken. Niemand is dus zeker van zijn plaats en bankzitters mogen hopen op kansen. Tegen Maaseik kregen Maddens en Dedeyne bijvoorbeeld de voorkeur op Depovere en Sarnecki. Uitkijken dus wie de trainer vanavond de kans geeft om zich in de kijker te spelen.

5. Het is burenclubactie. Ouders, bestuursleden en spelers van naburige volleybalclubs komen binnen aan halve prijs (€ 5). Reserveer dus nog snel je ticket via pers@volleymenen.be

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.