Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Het belang van de bank ... en het publiek

Prefaxis Menen
24 maart 2017

De play-offs zijn drie speeldagen ver en alles ligt nog open. Vooral voor de finale lijkt het spannend te worden. Aalst verloor nog niet in de play-offs en staat gedeeld tweede met Knack Roeselare. Maaseik ligt voorlopig nog in poleposition, maar ook de Limburgers zijn nog lang niet zeker van hun finaleticket.

Voor Knack mag er vanaf nu niet al te veel verkeerd meer gaan. Een herhaling van het laatste bezoek aan Vauban wordt dus best vermeden. Evident wordt dat niet, want Roeselare wordt de laatste tijd allerminst gespaard van blessureleed. Nadat kapitein Tuerlinckx uitviel, belandden ook Ruben Van Hirtum, Matthijs Verhanneman en Piotr Orczyk in de lappenmand. In Kazan moest Pieter Coolman zelfs op de hoek depanneren. De medische staf heeft dus de handen vol en het is afwachten wie op tijd fit geraakt voor de derby.

Het moment dus om toe te slaan, denk je dan. Een gewond dier is echter altijd gevaarlijk. Van Roeselare is ondertussen geweten dat ze nooit afgeven. Die niet-aflatende vechtlust stuwde de blauwhemden vorige week nog naar een tie-breakoverwinning tegen uitdager Maaseik. Dat ook de Volleystars kunnen (terug)vechten, leerden we twee weken geleden tegen Antwerpen. Wat we toen ook leerden, is dat een goede bank cruciaal kan zijn. Eerst Ver Eecke en daarna Dedeyne vielen sterk in voor Vandeweyer en Sarnecki (moeizaam gestart aan de play-offs). Hun inbreng luidde mee de ommekeer in, waardoor de zege uiteindelijk toch nog aan de Leieboorden bleef. Ook het thuispubliek deed traditiegetrouw zijn duit in het zakje. Met nog slechts 4 thuiswedstrijden te gaan, zal dat morgen wellicht niet anders zijn.

Afspraak dus in zaal Vauban om 20u30 voor Prefaxis Menen - Knack Roeselare.

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.