Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Het vervolg van de competitie uitgelegd

Volleybal
19 februari 2019

Deze week valt het doek over de reguliere fase van de EuroMillions Volley League. Voor Par-ky Menen is de vierde plaats binnen, maar voor het vervolg van de competitie is het voorlopig nog koffiedik kijken. Toch doen we een poging om de volgende fase(s) uit te leggen.

Na deze week krijgen de nummers 1 en 2 een week rust. Zowel Knack Roeselare, Greenyard Maaseik als Lindemans Aalst komen hiervoor nog in aanmerking.

Voor de nummers 3 tot 6 volgt een dubbele confrontatie (de 'Qualification Champions Final 4'). Halen beide teams opgeteld evenveel punten in deze dubbele barragewedstrijd, dan volgt een beslissende wedstrijd. Par-ky Menen speelt op zaterdag 2 maart eerst op verplaatsing bij nummer 5 (momenteel is dat Waremme). De terugwedstrijd volgt op woensdag 6 maart. Een eventuele derde wedstrijd gaat door op zaterdag 9 maart (in Menen).

De winnaars stoten door naar de Champions Final 4 (de vroegere play-offs). In dat geval speelt Par-ky Menen op 16 maart zijn eerste play-offwedstrijd (uit). Op zaterdag 23 maart volgt de eerste thuiswedstrijd.

Verliest Par-ky de barrages, dan komt Menen in de 'Challenge Final 4' terecht met de winnaars van de barrages tussen nummer 7 en 10 (Guibertin) en nummer 8 en 9. Dit scenario willen we dus maar wat graag vermijden. De play-downs gaan tussen de verliezers  van deze barrages.

Samengevat: na de laatste competitie thuiswedstrijd tegen Tectum Achel op woensdag 20 februari, volgen nog minstens 4 thuiswedstrijden. De precieze data kunnen we pas meegeven na afloop van de barrages.

Ondertussen zien we jullie graag morgenavond in Vauban voor de wedstrijd tegen Achel en onze oud-spelers Brian Schouren en Tim Verschueren.

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.