Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Imponerend Menen pakt meteen de scalp van Maaseik

Par-ky Menen
1 oktober 2017

Par-ky Menen - Noliko Maaseik: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-19, 26-24

In een kolkende Vauban-sporthal heeft Par-ky Menen niet lang gewacht om voor de eerste stunt van het seizoen te zorgen. Onder het aanvallend gebeuk van hoofdaanvaller Winkelmuller en het opslaggeweld van Górski werd Maaseik bij momenten van het kastje naar het plafond gespeeld. Nochtans kregen Rikberg en Ver Eecke het in de achterlinie zwaar te verduren, maar ook de Meense afweergordel tekende voor een gave prestatie.

Menen startte met 4 nieuwkomers, Maaseik met 5. Ondanks een 2-4 kloofje tekende een enthousiast Par-ky voor de beste start, niet toevallig vanaf de opslaglijn. Eerst Winkelmuller en daarna Górski bezorgden libero Dronkers niet meteen de avond waar de Nederlander van gedroomd had. Bij de eerste onderbreking stond het 8-5 en een sterke Winkelmuller tekende al snel voor 10-6. Van plankenkoorts geen spoor bij de jonge opposite, vaak knap vrijgespeeld door spelverdeler Folguera. De overbuur van de Andorrees milderde met een tweedehandse bal (11-9), maar Górski zorgde even later voor een 4-puntenkloof (13-9). Cox kende een moeilijke avond, maar bracht de bezoekers wel terug tot 14-13. Even later maakte de kwieke Folguera een rally mooi zelf af (18-15). Maaseik bood weerwerk via Tammemaa, maar na een nieuwe score van Winkelmuller kwam setwinst dichtbij (23-20). Górski miste nog op een slecht moment (23-22), maar zoals het een echte kapitein betaamt, zorgde Sinnesael voor de eerste setbal. Dankzij een opslagweggever van de ingevallen Gevert was de tweede setbal de goede (25-23).

Zelfde spelbeeld in set 2. Noliko kwam 2-5 voor onder impuls van Rychlicki, maar Górski (weer hij) stelde orde op zaken vanaf de servicelijn. Dumont had ondertussen Dronkers uit zijn lijden verlost, maar de recepties bleven richting plafond vliegen. Van 8-5 stoomde Menen door naar 16-11. Het zag er dus goed uit voor Par-ky en toen Winkelmuller meteen na de time-out een nieuwe ace afvuurde, knepen we toch even in onze arm. Nog een punt later haalde Rikberg een gemaakte service magistraal van de grond, 'Monsieur W.' kreeg de eer om het punt tegen het parket te timmeren. Het sein voor de bezoekende coach om aan het wisselen te gaan. Eerst Jelte Maan en daarna een dubbele wissel Van Heyste-Gevers brachten echter geen soelaas en bij 25-19 stonden de Volleystars zowaar 2-0 voor.

Met Fasteland aan de service schoot Menen in set 3 het best uit de startblokken. Górski verschalkte mooi het Maaseikse 3-mansblok, maar vond even later wel de antenne op zijn weg (5-5). Twee opeenvolgende missers van Bruno en Cox zorgden echter weer voor een 8-5 voorsprong. Maaseik leek een vogel voor de kat, maar Maan bracht wel het vuur erin. De Nederlander luidde zelf de kentering in door Winkelmuller een eerste keer af te blokken voor 11-10. Toen Bruno gelijkstelde bij 14-14, was alles te herdoen. Maan was ondertussen helemaal onder stoom (15-17), maar daar was Fasteland om het brandje te blussen (17-17). Noliko was niet van slag en liep meteen weer uit naar 17-21. Bij 21-24 maakte iedereen zich op voor een vierde set. "Save the best for last", dacht Górski. De Pool kwam aan de opslaglijn en vuurde zowaar vier (4!) aces af op de Maaseikse defensie. Het thuispubliek kon een eerste keer uit zijn dak gaan.

Startten voor Par-ky Menen: Folguera, Fasteland, Sinnesael, Górski, Ver Eecke, Winkelmuller, Rikberg (libero). Invallers: Vercruysse, Maddens, Andriessen, Vandecaveye
Startten voor Noliko Maaseik: Blankenau, Tammemaa, Mijatovic, Rychlicki, Bruno, Cox, Dronkers (libero) Invallers: Dumont, Maan, Sighinolfi, Ahyi, Van Heyste, Gevert

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.