Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Maaseik wederom te sterk voor Menen

Robbe Vandeweyer
9 april 2017

Prefaxis Menen - Noliko Maaseik: 0-3

Setstanden: 23-25, 18-25, 22-25

Noliko Maaseik bleek gisteren wederom een maatje te sterk voor Prefaxis Menen. Enkel in set 1 had de thuisploeg meer verdiend, maar de ingekomen Wijsmans en een minder moment van scheidsrechter Blyaert belisten er anders over.

Menen startte verrassend met Maddens aan de pas en Dedeyne op de opposite. Górski en Ver Eecke bemanden de hoeken. Bij Maaseik was nieuwkomer Raic de hoofdaanvaller van dienst en hielden Rychlicki en Bruno Maan in de huppelhoek. Het was Maaseik dat het beste uit de startblokken schoot via Raic. Menen reageerde via Dedeyne, maar het was Vigil die bij 5-8 de eerste technische time-out inluidde. Prefaxis kwam goed uit die eerste onderbreking. Lemay leverde een ++ receptie af en Heyrman scoorde 6-8. Daarna vuurde Górski drie servicebommen af (9-8). Beide teams hielden elkaar nu in evenwicht, maar na een netrolace van Bontje en een netfout van Górski stond er weer een kloofje (13-16). Na een welgemikte ace van Maddens en een killblock van Górski op een overigens zeer secure Bruno hingen de bordjes echter snel weer op gelijke hoogte. Ook bij 22-22 zat setwinst er nog in. Tijd voor een Wijsmans-moment dacht Castellani. De technisch directeur kwam in aan de opslag ... en deponeerde zijn service net voor de achterlijn (22-24). Sarnecki milderde tot 23-24 en volgens ons ook tot 24-24. Hoofdscheidsrechter Blyaert (die eerder al met een zeer lichte gele kaart had gezwaaid naar Sinnesael) wilde graag ook wat in de kijker lopen en overrulede zijn lijnrechter. Geen touché dus en 23-25 voor de Limburgers.

Menen was niet aangeslagen door het zure setverlies en via Ver Eecke en Górski stond het 8-7 bij de eerste pauze. Rychlicki imponeerde daarna vanaf de servicelijn (9-11), maar een straataanval van Dedeyne hield Menen in het spoor (10-11). Kort daarna volgde opnieuw verbijstering na een scheidsrechterlijk showtje (11-13 in plaats van 12-12). Het bleek het kantelmoment. Maaseik was nu helemaal wakker en stoomde - onder impuls van de ingekomen Maan - door naar 13-19. Ver Eecke noteerde nog twee knappe punten, maar Noliko kwam niet meer in de problemen. Raic scoorde de setbal met zijn typische diagonaal. De Kroatische medical joker is zonder twijfel een versterking voor Maaseik, alleen is de vraag of dat echt wel nodig is voor een team dat 14 namen op het wedstrijdblad kan noteren.

In set 3 leek Menen zijn beste pijlen verschoten te hebben. Aanvallend lukte het steeds moeilijker en aan de overkant stond Maan sterk de acteren (wanneer gaat die ooit eens een slechte match spelen in Menen?). Via 4-8 ging het naar 6-12 en 10-17. Depovere vuurde een ace af voor 14-19, maar de kloof leek te groot. De ingekomen Vandeweyer dacht er echter anders over. Sterke Robbe plaatste 2 killblocks op Raic (17-21 en 18-21), scoorde de 19-22 en meteen daarna de 20-22 met een plaatsbal midden-midden (altijd prijs!). Weer Maan en Bruno smoorden de Meense hoop in de kiem (21-24). Dedeyne tipte nog block-out, maar een nieuw blok van Vigil op Sarnecki zette een punt achter de wedstrijd tegen de competitieleider (22-25).

Zoals verwacht kon Noliko met een logische zege terug naar Limburg. Menen speelt vrijdag de belangrijke wedstrijd tegen Antwerpen. Bij winst zit plaats 4 er nog in, in het andere geval sluit Menen hoogstwaarschijnlijk de play-offs af op plaats 5.

Speelden voor Prefaxis: Maddens (Depovere), Dedeyne (Sarnecki), Ver Eecke (Vandeweyer), Górski (Van De Pontseele), Heyrman, Sinnesael, Lemay

Nog niet gestemd voor de Volleystar van het Jaar? Deze week is D-day: https://goo.gl/forms/g1bd7qruhS9U5OFz1

Statistieken

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.