Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen blijft puntenloos achter na gekke wedstrijd

derby
28 januari 2018

Knack Roeselare – Par-ky Menen: 3-1

(25-13,11-25, 25-20, 27-25)

Voor deze West-Vlaamse derby in het volleybal was er veel volk afgezakt naar Schiervelde. Al vrij vlug werd duidelijk dat Knack Roeselare het Par-ky Menen zou lastig maken, want in een mum van tijd stond het 7-3 voor de thuisploeg. Knack hield het gaspedaal stevig ingedrukt en dankzij hun gerichte floatservices kon Par-ky Menen geen perfecte opbouw realiseren. Gevolg: een onoverbrugbare 20-11 achterstand. Intussen had trainer Ratko Peris Janusz Górski al naar de kant gehaald en mocht Gilles Vandecaveye zijn plaats innemen, maar ook dat bracht geen verandering in de opbouw van Par-ky Menen. Met een perfecte aanval van Mathijs Verhanneman ging set 1 gemakkelijk naar Knack Roeselare.

Terwijl de meegereisde Menense supporters dachten dat het een rampavond ging worden, speelde zich net het omgekeerde scenario af in set 2. Via 3-6 ging het naar 6-14, met opposite Julien Winkelmuller en Gilles Vandecaveye in de hoofdrol. Wat coach Emile Rousseaux ook nog probeerde, het hielp allemaal niet meer en Par-ky Menen haalde makkelijk set 2 binnen met een in Schiervelde zelden geziene 11-25.

Opnieuwe een ander beeld in set 3. Eerst was het Knack Roeselare dat op voorsprong kwam (5-2) en dan nam Par-ky Menen over dankzij een reeks opslagen van Gilles Vandecaveye (5-6). Het bleef dan geruime tijd gelijk opgaan (13-13 en 20-20) waarbij zowel bij de thuisploeg als bij Par-ky Menen de hoofdaanvallers het verschil maakten. Bij een stand van 22-20 probeerde onze trainer de opslagreeks van setter Trinidad te onderbreken maar ook dit hielp niet om ervoor te zorgen dat set 3 naar de thuisploeg ging.

In het begin van set 4 was het eerst Knack Roeselare dat een driepuntenkloof (5-2) sloeg, maar al vrij vlug zette Par-ky Menen de bordjes terug in evenwicht (5-5). Erop en erover dacht Gilles Vandecaveye en met een reeks van 3 opslagen bracht hij Par-ky Menen op voorsprong (5-8). Vanaf dat moment ging het terug gelijk op (11-11 en 17-17) maar met een eenmansblok van Rune Fasteland op Ruben Van Hirtum kwam Par-ky Menen ineens op voorsprong (17-19). Zat er dan toch nog een vijfsetter in? Bij 22-24 kreeg Menen in ieder geval twee setballen. Knack kwam echter terug en verzilverde zelf een eerste matchbal, geannuleerd door Vandecaveye. Bij nummer 2 was het echter wel raak (27-25).

De ontgoocheling viel na afloop af te lezen op de gezichten van de Par-ky spelers. Niet alleen een mogelijke vijfde set, maar ook het uitzicht op de tweede plaats waren weg.

Volgende week wacht er ons alweer een nieuwe opdracht want dan komt Guibertin naar de Hel van Mijende, op papier een wedstrijd die we moeten winnen.

Speelden voor Menen: Folguera, Fasteland, Sinnesael, Ver Eecke, Janus Górski, Julien Winkelmuller. Kwamen in: Vandecaveye, Maddens.

Pluto

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.