Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen en Roeselare kruisen op Wapenstilstand de degens

Par-ky Menen
8 november 2017

Komende zaterdag 11 november vormt de Hel van Menen het decor voor de eerste Slag om West-Vlaanderen. Vorig seizoen stuntte Menen in eigen huis door de bezoekers met 3-1 terug naar Roeselare te sturen. Een garantie voor succes in de derby van zaterdag is dat uiteraard niet. 

Menen, momenteel vierde in de stand met slechts 1 verliesmatch, acteert dit seizoen wisselvallig. Tegen Maaseik zette de ploeg eind september thuis nog een uitermate sterke prestatie neer met 3-1 winst als gevolg. De week erna zakte het niveau. In Leuven kregen de Menenaars een 1-3 verlies aangesmeerd en ook tegen Gent had de grensploeg het niet gemakkelijk. Menen moest knokken tot het bittere einde en kon zo in de tiebreak nog twee punten uit de brand slepen. Mooi was het allemaal niet, maar vechtvolleybal is ook volleybal. Tegen Waremme rechtten de spelers de rug met een sterke ploegprestatie. Met drie punten op zak kon  de voorbereiding op de bekermatch tegen Marke-Webis beginnen. Ook deze keer werd het geen walk in the park. Menen moest tot het gaatje gaan om de overwinning te veroveren en door te stoten naar de kwartfinales van de beker. 

Roeselare van zijn kant liep twee weken geleden zijn enige nederlaag op tegen een complexloos spelend Maaseik. Bij Knack liet het verlies geen al te grote sporen na, maar de buren zagen wel Pieter Coolman uitvallen met een bilblessure. Of hij fit raakt tegen zaterdag valt nog af te wachten. Omdat ook zijn collega-middenman Miquel Fornes nog niet speelklaar was, verhuisde Lou Kindt van de receptie-hoek naar de middenpositie. De youngster deed het zowel tegen Maaseik als tegen Guibertin afgelopen zondag voor de beker voortreffelijk.

Ook bij Menen moest de medische staf aan de slag. Libero Rikberg liep een voetblessure op, maar stond toch in de basis in het streekduel tegen Marke-Webis. Halfverwege de match moest de Est echter naar de zijlijn voor verzorging. Of hij speelklaar geraakt tegen zaterdag is nog een vraagteken.

In ieder geval betreden zaterdag twee sterk gemotiveerde ploegen het strijdtoneel. De kanonnen staan op scherp en het krijgsplan staat op punt. Wie wint de Slag om West-Vlaanderen? Volg het zaterdag vanaf 20u30 live met tekstupdates of op het Menense slagveld zelf. 

Voor de liefhebbers, je kan de wedstrijd van vorig seizoen integraal bekijken op YouTube.

 

 
Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.