Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen met de hakken over de sloot door in de beker

Anshel Ver Eecke
6 november 2017

Marke-Webis - Par-ky Menen: 2-3

Setstanden: 25-22, 25-22, 22-25, 21-25, 12-15

Par-ky Menen is gisterenavond door het oog van de naald gekropen in een kolkende Markse sporthal. Bij 13-6 en een 2-0 achterstand keerde het tij alsnog en kon de Liga A-ploeg zijn plaats in de kwartfinale veiligstellen. Zo werd de logica in extremis nog gerespecteerd, al kan Marke-Webis terugblikken op een prachtige collectieve prestatie (met de broers Vandecaveye op kop). De sfeer rond het veld was minstens even prachtig. Nog maar eens het bewijs dat bekervolleybal in combinatie met een derby garant staan voor topspektakel.

Menen van zijn kant mag vooral zijn invallers Maddens, Vercruysse en Andriessen dankbaar zijn. Ook Sinnesael en Ver Eecke deden meer dan hun duit in het zakje eenmaal de receptionele motor eindelijk aansloeg. Feit is dat het volgende zaterdag tegen Knack een pak beter zal moeten om de punten thuis te houden.

In de volgende ronde neemt Menen het in een dubbele confrontatie op tegen Haasrode-Leuven. Eerst op verplaatsing op 15/11 en thuis op woensdag 22/11 om 20 uur. De nederlaag van enkele weken geleden indachtig, wordt doorstoten naar de 1/2 finale allesbehalve evident.

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera (Maddens), Sinnesael, Fasteland (Andriessen), Górski, Ver Eecke, Winkelmuller (Vercruysse), Rikberg (Van de Pontseele)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.