Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen ook onderuit tegen Ooigem

14 november 2017

Na de blamage in de bekerwedstrijd in en tegen Rembert Torhout B, moesten we deze week uitzonderlijk al op vrijdagavond aan de bak. De reservewedstrijd stond al om 19u30 gepland. Te vroeg voor de meeste werkende spelers van de ploeg. Gelukkig was Par-Ky C bereid om in te springen en deze wedstrijd grotendeels voor hun rekening te nemen. Hiervoor zijn we hen heel dankbaar! Bedankt ook aan de coaches Johan, Charlotte en Anshel om hun jongens te begeleiden.

Reservewedstrijd: 1-2

In de eerste set, met Kjell aan de pas, is het bijna niet te merken dat deze spelers normaal in 3de provinciale aantreden. Na een leuke set halen ze de eerste set binnen. Set 2 begint minder vlot, vooral in receptie gaat het mis. Ooigem loopt te ver uit en wint set 2. In de 3de set, tot 15, doet de thuisploeg hun best, maar moet ze uiteindelijk toch het hoofd buigen. Ondanks de 1-2 kunnen we best tevreden zijn. De wedstrijd heeft aangetoond dat er mogelijkheden in deze groep zitten. Een goede training voor hen, én broodnodige ondersteuning voor ons!

Hoofdwedstrijd: 1-3

Setstanden: 18-25, 24-26, 25-19, 17-25

Aangezien Maxim nog steeds hinder ondervindt aan zijn knie, moet Cedric schuiven in zijn opstelling. Jonas Seys mag de rol van hoofdaanvaller voor zijn rekening nemen. De eerste set begint zeer gelijk opgaand tot 7-7, dan begint de motor plots te sputteren. Ooigem loopt uit tot 7-11 en Cedric moet een eerste keer ingrijpen. Zonder succes. Ooigem gaat door op hun elan en bij 7-14 moeten we al een tweede keer vluchten in een time-out. Een kloof die de thuisploeg nooit meer dicht krijgt. Bij 10-16 probeert Cedric met een dubbele wissel het tij te keren: Maxim komt in de plaats van Jonas Devos, Kjell in de plaats van Jonas Seys. Bij 18-25 haalt Ooivo toch verdiend de eerste set binnen.

We beginnen set 2 met de opstelling waarmee we set 1 afgesloten hebben. Maxim als hoofdaanvaller en Kjell als spelverdeler. In tegenstelling tot de eerste set kan de thuisploeg wel een vuist maken. Bij de 2de TO staat zelfs 16-14 op het bord, ondertussen is Jonas Seys Toon komen vervangen. Par-Ky breidt zijn voorsprong verder uit tot 22-17. Rustig uitspelen zou je denken, maar opnieuw kruipt er onzekerheid in de ploeg. Ooigem kom terug tot 23-20. Bij 24-21 krijgt de Menen toch 3 setballen. Ooivo slaagt er echter in ze alle 3 weg te werken en gaat zelfs op en over Menen om ook de 2de set te winnen. Een set die we nooit uit handen mochten geven, maar uiteindelijk toch verliezen met 24-26. Hieruit moeten we lessen trekken.

Vroeger kon je na zo’n set vaak zeggen: “boeken toe”. Dit seizoen niet, de ploeg heeft al vaker getoond te kunnen én willen vechten voor elkaar. Met Jonas Seys in de plaats van Toon en Cedric als hoofdaanvaller, nemen we opnieuw de beste start in set 3 (6-1). Even laten we Ooivo terug in de set komen (12-10), maar bij 24-19 mag Brecht serveren voor setwinst. Deze keer met succes!

Na 3 vijfsetters in de competitie gelooft iedereen erin dat we toch nog voor puntenwinst kunnen gaan. Jammer genoeg houden we ons niveau van de vorige 2 sets niet aan. De hoge foutenlast leidt opnieuw tot een zware 17-25 uitslag.

Al bij al een verdiende overwinning voor een gemotiveerd Ooivo Ooigem. We blijven verder werken en panikeren zeker niet. Er zit voldoende kwaliteit en ervaring in deze ploeg om mooie resultaten te boeken. Volgend week wacht een verplaatsing naar Tielt, de voor ons onbekende nieuwkomer in de reeks. Als we de foutenlast kunnen beperken, zit een mooi resultaat er zeker in.

Speelden voor Menen: Jonas Devos (Kjell Joye), Jonas Seys (Maxim Libert, Cedric Odvart), Toon Cottyn (Jonas Seys), Lander Durnez, Brecht Durnez, Matthieu Deroo (Pieter Billiet), Jeremie Deroo (libero)

Coach: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.