Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen speelt vanavond belangrijkste wedstrijd van het jaar

Xavi Folguera
7 maart 2018

Een derde plaats na de reguliere competitie, met geen enkele verlieswedstrijd in eigen huis. In een ideale wereld is het goed voor kwalificatie voor de play-offs. Behalve dit seizoen ... Door het forfait van Antwerpen werd een aangepaste kwalificatieformule uitgetekend met 3 poules van 3 teams. Daarvan stoten enkel de winnaars en de beste tweede door naar de uiteindelijke play-offs.

Zoals de zaken er nu voor staan, maakt Par-ky Menen nog altijd kans om de play-offs te halen. De eerste thuiswedstrijd tegen Zoersel werd gewonnen en zaterdag werd een puntje gehaald in Aalst. Vanavond winnen en de kwalificatie is zo goed als binnen. Alleen, evident is dat niet. Zaterdag worstelde Menen een wedstrijd lang met het Aalsterse blok en ook serverend deden de Pajotters de West-Vlamingen pijn. De trip naar Griekenland kon wel als excuus aangevoerd worden.

In eigen zaal hopen de Volleystars vanavond sterker uit de hoek te komen. De steun van het publiek wordt daarbij een belangrijke factor. Met z'n allen afzakken naar Vauban dus! Je weet maar nooit dat Menen bij niet-kwalificatie in de weinig aantrekkelijke Challenge Group terechtkomt (zonder topmatchen).

Die mogelijkheid bestaat trouwens nog altijd. Stel dat Maaseik en/of Roeselare in de laatste thuiswedstrijd de teugels vieren en de op papier zwakkere tegenstander zo punten pakt, dan kan die zomaar beste tweede worden.

Winnen is dus de boodschap vanavond. En daarvoor is uw steun hard nodig. Tot straks!

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.