Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen struikelt net niet over enthousiast Gent

Lars Maddens
22 oktober 2017

Par-ky Menen - VDK Gent: 3-2

Setstanden: 20-25, 25-17, 17-25, 25-22, 15-12

Na de nederlaag tegen Haasrode-Leuven was het voor Par-ky Menen zaak om snel het vertrouwen te herstellen met een zege in eigen huis. Tegen VDK Gent startte de thuisploeg als favoriet, maar het was Gent dat veruit het best van start ging. Ex-Menenaars Vandeweyer en Dedeyne tekende voor de eerste twee punten. De Nederlandse hoofdaanvaller De Vries stak meteen zijn neus aan het venster en na enkele missers aan Meense zijde stond het in een mum van tijd 2-7. Pas na een blok van Górski op De Vries en een plafondbal van libero Bisaerts zette Menen de bordjes in evenwicht (11-11). De Gentse blokkeerders staken een bleke Winkelmuller echter in hun broekzak en bezorgden hun team al snel een nieuwe voorsprong (13-15). De kloof groeide naar 16-19, 18-22 en 19-24, tot Vandeweyer uiteindelijk de setbal mocht scoren (20-25).

Ook in set 2 bleef het stroef lopen bij Menen, maar deze keer bouwde de thuisploeg wel meteen een tweepuntenkloof uit. Onder impuls van Sinnesael duwde Par-ky door naar 15-11. Ook het einde van de set was voor Menen, dat al bij al gemakkelijk terugkwam tot 1-1.

Gent was niet aangeslagen en bleef met succes de Meense receptie op de proef stellen (vooral libero Rikberg kende een moeilijke avond). Na een blok en een outaanval van Winkelmuller kwam Vercruysse zijn collega aflossen bij 9-10. Zijn eerste aanval ging out en de bezoekers liepen uit naar 12-16. Puntenverlies loerde al om de hoek en bij 13-18 kwam Maddens de Andorrese setter Folguera aflossen. Het verhoopte effect leverde het niet op en de afgeblokte setbal was illustratief voor het tentoongespreide niveau (17-25).

De 1-3 nederlaag leek bij aanvang van set 3 logischer dan een remonte van Par-ky, dus liet coach Peris Maddens staan, Winkelmuller kwam wel weer in de ploeg. Een sterkere periode van Górski leidde Menen met een driepuntenkloof naar de eerste onderbreking (8-5). Een sterke De Vries - 23 jaar en 2 meter lang - bleef geregeld over het blok slaan en bij 9-9 was alles weer te herdoen. Academisch was het volleybal in deze fase van de wedstrijd allerminst en dus moest geknokt worden voor de punten. Andriessen kwam bij 17-16 in de plaats van Fasteland. De ex-Gentenaar strandde bij zijn eerste poging in het klaarhangende Gentse blok, maar nam daarna snel revanche met een muurtje op Dedeyne (19-17). Maddens scoorde eerst zelf de 20-18 en kreeg daarna Winkelmuller eindelijk in de match. De Fransman scoorde een 3 op 3 en toen Sinnesael de tweede setbal mooi benutte, ging een zucht van opluchting door Vauban.

De tiebreak begon met een blok van Vandeweyer op Winkelmuller, maar daarna ging sterke Robbe zelf in de fout (2-2). Uitblinker Maddens bleef Winkelmuller goed en verrassend bedienen, maar zijn tweedehandse bal bij 6-8 was iets te getelefoneerd. Bij 8-11 zag het er al helemaal niet goed uit. Toch vocht Menen terug tot 12-12. Daarna was het weer aan Górski om een paar bommen af te vuren vanop 9 meter. De Gentse receptie kraakte en Winkelmuller bezorgde Par-ky alsnog 2 punten.

Heeft Menen nu 1 punt verloren of er 2 gewonnen? Wij hellen over naar het tweede. De thuisploeg haalde immers nooit het niveau van de wedstrijd tegen Maaseik en mag dus tevreden zijn dat na de 1-2 tussenstand nog punten werden gesprokkeld. Zeker met het oog op de verplaatsing naar Waremme, dat met 2-3 in Maaseik ging winnen. De stunt van speeldag 2 moet dus in het juiste perspectief geplaatst worden. Maaseik is op dit moment nog niet top, anderzijds lijken de Liga-teams dichter bij elkaar te zitten dan ooit, met Knack Roeselare op eenzame hoogte daarboven.

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera (Maddens), Sinnesael, Fasteland (Andriessen), Górski, Ver Eecke, Winkelmuller (Vercruysse), Rikberg

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.