Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen vecht terug uit geslagen positie

Leonis Dedeyne
12 maart 2017

Prefaxis Menen - Topvolley Callant Antwerpen: 3-2

Setstanden: 22-25, 20-25, 25-21, 25-18, 15-12

Op de dag dat de 'Great Old' een goeie 20 km verder de promotie naar eerste klasse binnenhaalde, lieten hun volleyballende stadsgenoten na om Prefaxis Menen een pandoering in eigen huis te verkopen. Twee sets lang acteerde Menen immers ondermaats, maar een beredeneerde gok van coach Peris wierp vanaf set 3 zijn vruchten af. Het leverde Prefaxis 2 punten op (in plaats van de verhoopte 3), maar na een 0-2 achterstand hoorde je daar niemand over klagen.

In een volgelopen Vauban-arena ging Menen TTO 1 in met een 2-puntenkloof, maar echt draaien deed het niet. Sarnecki zou zijn dagje niet kennen (4 op 21), maar ook Cox worstelde tot 3 keer toe met de 3-meterlijn. Ook het middencompartiment van Menen kende aanvallend een zeer moeilijke avond. Aanvankelijk weinig aangespeeld door de stevige opslagdruk van de bezoekers (terwijl Menen grossierde in opslagmissers) en ook daarna waren het vooral de hoekspelers die het verschil maakten. Bij 8-9 nam Antwerpen over en bij 15-16 aarzelde Peris niet om Ver Eecke in te brengen voor een bleke Vandeweyer. Górski tekende voor de 18-17 voorsprong, maar onder impuls van Cox stond het even later al weer 18-20. Het seteinde was volledig voor een uitgekookt Antwerpen (opslagmisser Sarnecki en 22-25).

In set 2 kreeg Menen meteen een 0-4 om de oren. Onder impuls van een sterke Ver Eecke (61% aanvallend) en Górski knabbelde de thuisploeg aan de achterstond en na twee missers van Antwerpen stond het 9-8. Depovere deed er nog een eenmansblok op Douglas-Powell bovenop (10-8).  Lang duurde de vreugde echter niet, want de bezoekers namen over voor 10-13. Ver Eecke hield zijn maats in de set, maar toen Sarnecki andermaal in het blok strandde en Cox een loepzuivere ace sloeg, stond het 13-17. Górski kende nu een beter moment met 4 punten op rij, maar het gat volledig toefietsen lukte niet, mede omdat libero Deroey meer dan één mirakelredding verrichtte. Bij 20-25 en 0-2 zag het er dus niet goed uit.

Coach Peris zag het gevaar en liet Dedeyne in set 3 starten als opposite in plaats van de bleke Sarnecki. Leo bedankte bij 7-5 met zijn eerste punt. Het zou niet zijn laatste zijn. Bij 10-8 trakteerde Heyrman Cox op een killblock en bij 13-9 stond Menen eindelijk eens in winnende positie. Antwerpen was minder efficiënt dan in de vorige sets en Dardenne gunde zowat de ganse basisploeg rust met het oog op set 4. Onder impuls van Ver Eecke en Górski kon Menen doorstomen naar 25-21. De burger kreeg weer moed.

Prefaxis ging op zijn elan door in set 4 en Dedeyne zorgde bij 8-4 voor de dubbele cijfers. Daarna volgde de langste rally van de wedstrijd, slim afgerond door de bezoekende setter Van Heyste, die Toobal was komen aflossen. Het was uitstel van executie, want na een aantal bezoekende fouten (en maar liefst 8 opslagmissers) wezen de bordjes 14-7 aan. Bij 15-10 floot de puik acterende scheidsrechter een Tuerlinckx-duwbal van Górski terecht af, maar het was duidelijk dat we op een tie-break afstevenden. Sinnesael plaatste nog een van zijn 6 bloks bij 21-15 en bij 25-18 had Prefaxis alvast 1 punt thuisgehouden.

De bezoekers begonnen het beste aan de belle (4-6), maar na een ultieme redding van Ver Eecke en een nieuw blok van Sinnesael stonden de bordjes gelijk. Daarna was het nagelbijten op de tribune tot Cox out sloeg voor 13-11 en Menen bij 14-12 een eerste matchbal kreeg. Die sloeg de ex-Menenaar zonder blok langs de zijlijn out.

Een belangrijke zege voor Menen dus dat zo uitzicht houdt op plaats 4. Dat de wedstrijd op het scherp van de snee werd gespeeld, bleek toen de potjes van een aantal aanwezigen overkookten. Een dag na de wedstrijd mogen we hopen dat de betrokkenen inzien dat dergelijk gedrag niet thuishoort langs een volleybalveld...

Speelden voor Prefaxis Menen: Depovere, Sarnecki (Dedeyne), Vandeweyer (Ver Eecke), Górski, Sinnesael, Heyrman, Lemay
Speelden voor Topvolley Callant Antwerpen: Toobal (Van Heyste), Cox (De Vries), Krastins, Douglas-Powell (Peeters), Hysegoms, Sinkkonen (Ahremark)

Statistieken

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.