Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen verzuimt het af te maken tegen vertimmerd Knack

Menen Prefaxis
26 maart 2017

Prefaxis Menen - Knack Roeselare: 3-1

Setstanden: 25-18, 24-26, 25-19, 26-28

Menen heeft gisteren een unieke kans laten liggen om Knack voor de tweede maal in een seizoen te verslaan. Vooral in set 2 en set 4 stokte de motor net iets te vroeg, waardoor Knack in extremis puntenverlies kon vermijden. 

Knack werd de afgelopen weken niet gespaard van blessureleed en dat was ook te merken aan de opstelling. De jonge Thomas Konings werd uitgespeeld als hoofdaanvaller, terwijl Claes en Van Hirtum de hoeken bezetten. Geen Tuerlinckx, Verhanneman en Orczyk dus. Menen daarentegen kon in zijn vertrouwde opstelling starten. Dat wierp meteen vruchten af. Konings botste twee keer op rij op een blok, waarna Sarnecki zijn duivels ontbond aan de servicelijn (8-1). Een blitzstart van de Volleystars dus, kleiner dan vier punten zou de kloof niet meer worden. Na een Poolse combinatie Górski-Sarnecki was de set bij 23-17 zo goed als binnen. Sinnesael bracht zijn maats op setbal en Depovere maakte het af (25-18).

Even opschudding aan het begin van set 2. De netfout van Coolman was te zien tot aan de Markt, maar toch probeerde de middenman zijn overbuur de schuld te geven. Ook de rest van de wedstrijd maakte de ex-Menenaar zich - wederom - niet bepaald populair. Dan zien we bij die andere oud-Menenaars Dejonckheere en Verhanneman een stuk meer respect. Maar goed, het zal de aard van het beestje zijn. Na een lange rally klom de thuisploeg bij 5-4 op voorsprong, gevolgd door een Górski-momentje. Een ace van de Pool luidde de eerste onderbreking in (8-6). Hij deed er een boze blik richting de paar fluitende Roeselaarse antisupporters bovenop (voor het overige was de Blue Army een toonbeeld van hoe je je team ook in moeilijke tijden kunt ondersteunen). Er werd nu aan beide kanten gescoord en bij TTO 2 was de kloof nog altijd 2 punten (16-14). Sinnesael scoorde even later nadat hij zelf de receptie had genomen (19-16). Toch kwam Knack nog terug. Ver Eecke (aanvallend moeizaam en receptioneel veelvuldig opzocht) strandde in het blok en Sarnecki vond de antenne op zijn weg (20-20). Geen nood echter, Górski lanceerde twee aanvalsbommen voor 21-20 en 23-21. Sarnecki tekende voor de setbal (24-23). Roeselare nam echter net op tijd over en na een Meense misser stonden de bordjes in evenwicht (1-1).

Konings en Claes namen het begin van de derde set voor hun rekening en bij 3-5 stuurde de Meense coach Maddens het veld in voor Depovere (bij Knack was D'Hulst in set 2 al zijn Spaanse collega komen vervangen). De wissel leverde aanvankelijk een paar punten op via Sarnecki, maar die noteerde daarna toch net iets te veel missers of tipte ongevaarlijk op mindere passen. Bij de bezoekers kwamen Van Hirtum en Claes nu geregeld tot scoren, terwijl aan Meense zijde de recepties iets te vaak op de 3-meterlijn bleven hangen. Depovere mocht weer van de bank en opnieuw sloeg de motor van Sarnecki aan. Het kalf was ondertussen wel verdronken en na een blok op Górski en een receptiemisser van de ingekomen Dedeyne ging de set met 19-25 naar Knack.

Prefaxis was niet aangeslagen en liep na een slimme duwbal van Górski uit tot 5-2. Aan de 6-4 hing een Meens toetsfoutgeurtje, maar Knack vergat door te spelen. Bij 7-7 nam Roeselare over na een blok van Coolman op een pipe van Górski en een netrolace (7-9). Aan Meense zijde was Dedeyne ondertussen ingekomen als middenman en met Leo aan de opslag ging het naar 13-11. Een outaanval van Konings voor 18-14 gaf de Meense burger moed, zeker toen Claes werd afgeblokt voor 23-18. Diezelfde Claes etaleerde daarna zijn opslagtalent en Menen kreeg geen bal meer tegen de grond. Plots stond het 23-22, maar Sarnecki bezorgde Menen twee setballen. Ook dat was nog niet genoeg. Knack profiteerde en bij 26-28 kon het blauwe supporterslegioen beginnen vieren.

Een gemiste kans, zoveel is zeker.

Speelden voor Prefaxis: Depovere, Sinnesael, Heyrman, Ver Eecke, Górski, Lemay
Kwamen in: Dedeyne, Maddens, Vandeweyer

Statistieken

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.