Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Met lege handen terug uit Roeselare

Prefaxis Menen
23 april 2017

Knack Roeselare - Prefaxis Menen: 3-0

Setstanden: 25-21, 26-24, 25-20

Na 2 zeges op rij heeft Menen gisterenavond niets kunnen rapen op bezoek bij Knack Roeselare. Door de thuiszege van Antwerpen tegen Maaseik tuimelt Menen zelfs van plek 5 naar plek 4. Op de laatste speeldag (dinsdag 25/4) kunnen de Volleystars echter opnieuw haasje-over doen. Dan komt Haasrode-Leuven op bezoek in Vauban en ontvangt Antwerpen de buren van Knack. Door het verlies van Noliko kan Roeselare in extremis zelfs nog het thuisvoordeel voor de finale afdwingen.

In set 1 ging Menen goed mee tot 18-18, maar in plaats van 18-19 werd het 22-18 en was de set weg. Set 2 werd opgeschrikt door het uitvallen van Janusz Górski. De Pool ging kermend van de pijn tegen de grond en werd door zijn ploegmaats en boezemvriend Orczyk van het veld gedragen. Het weerhield Menen er niet van om set 2 bijna naar zich toe te trekken. Bij 23-24 kregen de bezoekers een setbal, maar uiteindelijk maakte Knack koel af voor 26-24. Met het finaleticket op zak wisselde Emile Rousseaux daarna bijna zijn volledige ploeg. Die hield aanvankelijk gelijke tred met de Volleystars, maar duwde dan door richting 15-9. Bij Menen lukte nu nog weinig tot niks en bij 25-20 zat de partij er al op.

Na afloop werd Hendrik Tuerlinckx verkozen tot speler van het jaar (voor Pieter Coolman en Stijn D'Hulst). Dinsdag wordt de Volleystar van het Jaar in de bloemetjes gezet.

Speelden voor Prefaxis: Depovere (Maddens), Sarnecki, Sinnesael, Heyrman (Dedeyne), Ver Eecke, Górski (Vandeweyer), Lemay

Statistieken

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.