Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Nieuwe vijfsetter, andere winnaar

Janusz Górski
8 maart 2018

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 18-25, 30-28, 19-25, 25-17, 18-16

Als er iets goeds te vertellen valt over deze pre-play-offs, dan is het wel dat beide duels tussen de nummers 3 en 4 uit de reguliere competitie bol stonden van de spanning en het spektakel (getuige daarvan de eindscore van 110 tegen 111). Net als vorige zaterdag draaide de ontmoeting tussen Menen en Aalst uit op een vijfsetter. Dat het opnieuw de thuisploeg was die aan het langste eind trok, dankt diezelfde thuisploeg aan een flinke dosis enthousiasme, de aanvallende efficiëntie, een vurige achterban en wat geluk. Volgens de bezoekers past vermoedelijk ook 'wat hulp van de scheidsrechter' in dit lijstje. Laten we het erop houden dat de discutabele beslissingen niet op twee handen te tellen waren. Nu eens in het voordeel dan eens in het nadeel van beide teams. Wat er ook van zij, de scheidsrechterstoel laat je onaangeroerd, ook in het heetst van de strijd.

Set 1: Overpowered

De wedstrijd begon zoals hij aangekondigd werd: aan een hoge intensiteit en met twee ploegen die er vol voor gingen. Bij Menen was Górski in de basis gestart en hij liet zich meteen gelden. Na 8-6 bij de eerste onderbreking ging het naar 11-8 (blok van kapitein Sinnesael op zijn collega). De voorsprong smolt als sneeuw voor de zon na een servicereeks van Van Walle. In een mum van tijd stond Aalst 12-14 voor. Dat de bezoekers uitzonderlijk goed serveerden, illustreerde Staszewski met een nieuwe loepzuivere ace voor 13-16. Bij Aalst worstelde Van Walle echter met de 3-meterlijn, waardoor het plots weer 18-18 stond. Geen nood, want Lindemans had nog een gevaarlijke serveerder achter de hand. Spelverdeler Keemink teisterde de Menense receptie, terwijl zijn maats het ene muurtje na het andere optrokken. Resultaat: van 18-18 naar 25-18.

Set 2: Door het oog van de naald

Fasteland serveerde meteen naar 3-0, maar na een ace van Colson en een van Van Walle stond het snel 4-5. Ondertussen liet Wendt een zeldzame misser noteren. Ver Eecke drukte door en Mäkinen sloeg langs de verkeerde kant van de lijn (8-5). Via Winkelmuller - moeilijk gestart - bleef de kloof overeind tot 14-11. Een ace van Górski en een Aalsterse netfout stond Menen even later zelfs 5 punten voor. Weer dichtte Lindemans vlot het gat volgens het beproefde recept van de avond: Van Walle in de brievenbus, aanval Keemink en mokeropslag Wendt (18-18). Het seteinde was bloedstollend, met 3 setballen voor Menen en 2 voor Aalst. Met een blok op Colson hield niemand minder dan de kapitein de tweede set in Menen. Door het oog van de naald heet dat. 

Set 3: Touché doet niet mee

Ook in set 3 stond het plan van Devoghel er als een huis: zeer zwaar serveren en zelf de opslagen van Menen neutraliseren, niet in het minst dankzij een ijzersterke Deroey. Over 5-8 ging het naar 10-12 (touché deed even niet mee voor de scheidsrechter) en 15-20. Staszewski mocht de setbal afwerken.

Set 4: Verhuiswerken Colson

Par-ky was niet van slag en overpowerde Lindemans richting 6-2 (++ receptie van Ver Eecke op alweer een staalharde serve van Van Walle, afgerond door Górski). Aalst spartelde nog even tegen tot 9-8, maar met ingevallen Andriessen aan de opslag diepte Menen de kloof uit tot 15-9. Heel veel hoefde de thuisploeg daarvoor niet te doen. Bij 12-9 floot de scheidsrechter iets wat op een dunk leek af - er viel wat voor te zeggen -, waarop het potje van minzame Martijn overkookte. Een flinke duw tegen de troon van de arbiter leverde hem een logische rode kaart op (14-9). Zoals wel vaker volgde een slechte receptie op de commotie. Winkelmuller nam het geschenk in dank aan. Menen was nu helemaal ontketend en stoomde door naar setwinst, de wissels van de bezoekende coach ten spijt.

Set 5: Door het oog van de naald (bis)

Na de 15-4 pandoering vorige zaterdag was Par-ky niet van plan ook deze tie-break te verliezen. Bij 6-1 leek dat ook niet te gaan gebeuren. Bij 11-7 begon Vauban al te vieren. Dat was buiten de excentrieke Wendt gerekend. Met zijn kanonskogels bracht hij zijn team terug tot 12-10. Toch zorgde Winkelmuller bij 14-12 voor de eerste matchbal. Na een verbeten strijd zou uiteindelijk pas de vijfde de goede zijn (outsmash Staszewski).

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera (Maddens), Winkelmuller, Ver Eecke (Vandecaveye), Górski, Sinnesael, Fasteland (Andriessen), Silva
Speelden voor Lindemans Aalst: Keemink (Van Hoyweghen), Van Walle, Mäkinen (Modzelewski), Staszewski, Colson (De Paepe), Wendt, Deroey

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.