De Supercup is van ons!

img 3680

15 september 2024

Supercup: Knack Volley Roeselare - Decospan Volley Team Menen: 1-3

Setstanden: 27-25, 22-25, 23-25, 18-25

Hoe vaker je een prijs mist, hoe dichter het moment komt dat het toch eens lukt. Dat is wat er op zondag 15 september in Aalst is gebeurd. Na twee verloren bekerfinales ging Decospan Menen er verdiend met de Supercup aan de haal. Meteen de allereerste trofee uit de geschiedenis van onze club.

OK, het is niet de beker of de kampioenschapstitel, maar het is wel een prijs. Eentje waar de burger moed uit kan putten voor het komende seizoen. En uiteraard maakt één zwaluw de lente niet, maar zo vroeg op het seizoen kregen we wel hoopgevende signalen.

Knack Roeselare startte met slechts twee nieuwkomers: Basil Dermaux op de opposite en middenman Miika Haapaniemi. Meer nieuwe gezichten bij Decospan Menen. Aan de pas stond Akseli Lankinen, op de opposite Lucas Lilembo, op de receptie-hoek Greg Gempin, op de libero Anshel Ver Eecke en in het midden Mathäus Jurkovics. Enkel Jasper Verhamme en kapitein Gilles Vandecaveye waren er vorig seizoen ook al bij.

Knack had donderdag tijdens een galamatch in Aalst al de vloer aangeveegd met de thuisploeg, maar zo'n vaart liep het niet in de eerste set van de Supercup. Menen hield mooi gelijke tred tot 7-7. Een rotatiefout zorgde voor 9-7 en bij 12-9 volgde de eerste time-out. Twee keer Vandecaveye milderde tot 15-13, maar aan de overzijde scoorde Dermaux aan de lopende band (8 punten in deze set). Ook zijn collega-opposite Lilembo liet zich niet onbetuigd. Na zijn zesde punt gevolgd door een ace van Jurkovics hingen de bordjes gelijk (20-20). Lankinen toonde zijn technisch vernuft met een tweedehandsbal en een outbal van Rotty zorgde voor 23-23. Twee Roeselaarse setballen werden nog gered, maar een outstanding Dermaux verzilverde de derde (27-25).

Een goede start (2-4) werd snel geneutraliseerd met Coolman aan de opslaglijn (8-4). Een killbock op Rotty, een snelle score van de kapitein en eindelijk eens een misser van Dermaux zorgden voor 11-11. Het duurde tot 16-17 voor Menen kon overnemen (een nieuwe ace van Jurkovics). Na een ++ receptie van Ver Eecke - afgerond door Lilembo (opnieuw 6 punten in set 2) - kon Decospan met drie punten voorsprong richting setwinst (20-23). Vandecaveye haalde de set binnen met een bal op de achterlijn (opgemerkt door de videochallenge).

Van de Velde kwam in set 3 Verhamme aflossen en plaatste meteen een blok (2-1). Na een knappe steek in zijn richting hield Arno de kloof klein (7-5). Toen Vandecaveye even later aan zijn geliefkoosde serveerlijn verscheen, stonden eerst Lilembo in de straat, Van de Velde (nieuwe steek), Gempin (overpassing) en een block op Dermaux hem bij (9-9). Rotty (9 punten in set 3) verzilverde het punt erna wel een lange rally. Decospan bleef echter in het spoor, mede dankzij een goede periode van Gempin (21-21 en 22-22). Een outbal van Haapanieimi zorgde voor de eerste setbal. Die werd op het eerste gezicht geneutraliseerd door Dermaux, maar de tip van zijn schoen stond op de driemeterlijn (opgemerkt in de tribune en door de videochallenge). (23-25)

Na dit nieuwe setverlies stond de veer bij Knack op springen. Halverwege de set (9-14) konden de uitdagers hun allereerste Supercup al ruiken. Een tip van Vandecaveye drukte de remonte op tijd de kiem in (13-16). Aan de opslaglijn diept Jurkovics de kloof meteen weer verder uit (13-19). Van de Velde trok een blok op voor Coolman, Lankinen had gelukkig een extra paar schoenen mee en Vandecaveye bleef scoren (7 punten in dit bedrijf). Toen de kapitein ook de tweede matchbal tegen de Aalsterse vloer mepte was de Supercup binnen (18-25).


Artikel Sporza Verslag Focus-WTV

Vragen?
Sponsor worden?