Gooien we ook hoge ogen in de competitie?

img 3673

18 september 2024

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Het zal Hendrik Tuerlinckx - die in Leuven aan zijn trainerscarrière begint - niet ontgaan zijn dat Julien Lemay - ook hij start als coach op het hoogste niveau - zijn team net op tijd op punt heeft kunnen stellen.

Beide nieuwbakken trainers - 15 jaar geleden één seizoen ploegmaats bij Knack, maar verder heel vaak tegenstanders - hadden zich maar wat graag de underdogrol toegedicht, maar nu Decospan de Supercup in de lucht heeft gestoken, is er van verstoppertje spelen geen sprake meer voor Menen.

De 1-3 in de Supercup leverde ons wat extra media-aandacht op, maar ook Leuven zette dit weekend een straffe prestatie neer. Het passeerde wat onder de radar, maar op Tenerife staken ook zij een beker in de lucht. In een toernooi met vier ploegen gingen de Leuvenaars drie keer met de overwinning aan de haal. Een van de deelnemende teams was Guaguas Las Palmas, dit seizoen de broodheer van Tomas Rousseaux en drie jaar geleden nog oppermachtig tegen ons in de CEV Cup.

Het collectief van VHL lijkt dus ook sterk aan het post-Eyckmans-tijdperk te beginnen. Sterkhouders als Matthias Valkiers, Simon Peeters, Kobe Verwimp en Laszlo De Paepe zijn gebleven. Hendrik Tuerlinckx trekt weliswaar geen spelersplunje meer aan, uit Guibertin komt wel scoremachine Gil Hofmans over (en uit ervaring weten we dat ook Christophe Witrouwen ons pijn kan doen). Op de hoek begint Ward Van Dyck aan zijn tweede seizoen en de jonge Sietse De Bruyn liet ons in Rekkem eens alle hoeken van de zaal zien. Receptie-hoek nummer 4 is Ryan Poole en dat was dan weer de scoremachine bij Caruur Gent. Bij Aalst werd ook nog de meer dan degelijke Griekse middenman Lampros Pitakoudis weggeplukt.

Er wacht Decospan Menen dus zondag om 18u een zware opdracht in de Sportoase. We rekenen op de in Leuven studerende Menenaars om wat vocaal weerwerk te bieden.

Voor de thuisblijvers is er de livestream via de website van de Lotto Volley League. De eerste twee speeldagen is de livestream nog gratis, vanaf speeldag 3 kan je meekijken voor 2,50 euro per wedstrijd. Voor 20 euro kan je alle wedstrijden van je favoriete team - Decospan Menen dus - volgen. Hier lees je waarom de livestream voortaan betalend is.

O ja, dit seizoen wordt het eerste in een nieuw competitieformat. Fase 1 ziet er vertrouwd uit, maar vanaf fase 2 komen er ook Nederlandse clubs bij. Toelichting vind je hier.

Komende wedstrijden:

  • Zondag 22 september (18u): Leuven - Decospan Menen
  • Zondag 29 september (18u): Guibertin - Decospan Menen
  • Donderdag 3 oktober (21u): Antwerpen - Decospan Menen
  • Zaterdag 5 oktober (20u30): Decospan Menen - Knack Roeselare
  • Zaterdag 12 oktober (20u30): Decospan Menen - Caruur Gent (beker)

#wegevenereenlapop


Vragen?
Sponsor worden?