Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Onverhoopt maar niet onverdiend punt tegen Maaseik

Xavi Folguera
28 oktober 2018

Par-ky Menen - Greenyard Maaseik: 2-3

Setstanden: 25/20, 18/25, 28/26, 20/25, 9/15

Par-ky Menen heeft zich na de flauwe opener tegen Aalst gisteren opnieuw in de harten gespeeld van de thuissupporters. De eerste set acteerden de Volleystars bijna foutloos en vooral de remonte in set 3 (van 17-23 naar 28-26) zal in het geheugen blijven hangen. Ook in de andere sets zagen we mooie dingen, maar uiteindelijk maakten de klasse van Cox en de ervaring van Maan het verschil.

Ratko Peris koos voor De Vries op de opposite en dat bleek de juiste keuze. De Nederlander ontdooide helemaal in set 1 met een aanvallende 8 op 8 en een eenmansblok op Pupart. Bij Maaseik stond vooral Cox aan het scorekanon, maar vanaf 5-6 klom de thuisploeg op voorsprong. De hoeken Ver Eecke en Demirovic pikten dez keer ook hun punten mee, enkel in het midden wilde het aanvallend nog niet lukken. Een killblock van Sinnesael op de immer vinnige Maan zorgde voor de 20-17, De Vries stelde daarna de kloof veilig met zijn zevende en achtste punt. Demirovic mocht de setbal op het parket spijkeren.

Ook in set 2 ging Par-ky goed mee tot 6-6 (prachtige aanval van Folguera). Met Blankenau aan de opslag ging het echter in één ruk naar 6-10. Sinnesael doorzag daarna wel nog een pipe van Maan en strafte een nonchalante toets van Blankenau af, maar over 11-17 en 13-20 ging het uiteindelijk naar 18-25.

Set 3 begon met een minder moment van Demirovic (weer druk gesolliciteerd in receptie), maar de Fransman noteerde wel een ace bij 5-5. Sinnesael kon voor 6-6 eindelijk eens voluit gaan in de aanval, maar drie fouten van De Vries bezorgden de Limburgers een driepuntenkloof (6-9). Maaseik deed er nog een paar aces en halve aces bovenop en bij wat vroeger TTO2 was, stond het al 11-16. Toen Pupart ook nog een ace richting Stuer stuurde, was het kalf verdronken (15-22). Dat was echter buiten de ingevallen Vaskelis gerekend. De Litouwer begon bij 17-23 te serveren en bleef daar staan tot 22-23. Maan zorgde wel voor het eerste setpunt bij 22-24, maar Menen toonde veerkracht met opnieuw een sterke De Vries. Na een blok van De Beul op Cox was het eerste setpunt voor Menen meteen het goede.

In set 4 en set 5 was Menen niet moegestreden, maar de efficiëntie van Tammemaa, de grinta van Maan, de tipballen van Cox en de serves van Blankenau, Tammemaa en de ingevallen Peeters leverden Maaseik alsnog de overwinning op. 

Zelden deed een nederlaag zoveel deugd in Menen. Vauban haalde opgelucht adem, want deze kern blijkt wel degelijk opgewassen om het ook de toppers moeilijk te maken. Waar vooraf gevreesd werd voor een droge 0-3, pakten de Volleystars met mooi volleybal een onverhoopt punt. Volgende zondag kan Par-ky dus met vertrouwen naar de derby in Roeselare (dat met 1-3 won bij Leuven).

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, Sinnesael, De Beul, Demirovic, Ver Eecke, De Vries, Stuer (libero). Kwamen in: Vandecaveye, Andriessen, Vaskelis

Speelden voor Greenyard Maaseik: Blankenau, Tammemaa, Thys, Maan, Pupart, Cox, Dronkers (libero). Kwamen in: Peeters, Van Heyste

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.