Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky B gaat verder op zijn elan

27 januari 2018

Reservewedstrijd: 0-3

Hoofdwedstrijd: 3-0

Setstanden: 25-21, 25-21, 30-28

Coach Cedric kan op een bijna voltallige ploeg rekenen. Kjell ontbreekt, Toon wordt gespaard met een lichte blessure.

Na zeges tegen Beernem en in Bredene zit het vertrouwen alvast goed bij de thuisploeg. Met de komst van Citivo Gits staat er opnieuw een 6-punten match op het programma. In de heenwedstrijd in Gits werden we in de eerste set bij momenten weg geserveerd. Set 2 en 3 (30-28 en 25-23) toonden echter aan dat vandaag een evenwichtige match kon worden.

Citivo start het best, maar Par-Ky knokt zich snel terug in de set. Het blijft lange tijd gelijk opgaan. De foutenlast bij de bezoekers neemt echter toe. Menen zet meer druk vanaf de opslaglijn en loopt uit. De eerste set is binnen: 25-21.

Een gelijkaardig beeld in set 2. Gesteund door een enthousiast thuispubliek blijft Menen druk zetten met de opslag. Blokkerend groeien we nu ook in de set. Citivo vindt geen oplossingen meer. Maxim, Lander en Seys blijven op hoog niveau acteren. Maar ook Matthieu en vooral Pieter maken enkele mooie punten door het midden. Zo loopt Menen naar het einde van de set opnieuw geleidelijk aan uit. Set 2 wordt opnieuw gewonnen met 25-21.

Een punt is al binnen, maar we willen meer. Jullie lazen het hier al vaak: set 3 is geen gemakkelijke. Dat blijkt vandaag opnieuw. Gits start het best. De bezoekers lopen al snel uit. Cedric moet in de eerste 13 punten al tweemaal vluchten in een time-out. Twijfel sluipt in de ploeg, maar de kopjes gaan niet naar beneden. Het publiek zet zich nog wat luidruchtiger achter de ploeg. Puntje per puntje knabbelen we aan de kloof: 5 punten verschil … 4 punten verschil … 3 punten … het geloof keert helemaal terug. Een overwinning in 3 sets zit er nog in … Par-Ky slaagt er uiteindelijk in de kloof volledig te dichten. We gaan op en over Gits. Bij 24-23 krijgen we een eerste matchbal. Het publiek gaat los. Gits werkt de eerste matchbal weg. Een echte triller kondigt zich aan. Citivo neemt over en krijgt op zijn beurt een eerste setbal. Geen paniek bij de thuisploeg. Tweede setbal … weer niets. Bij 28-28 komt Pieter aan de opslag. Hij houdt de zenuwen onder controle: strakke serve gevolgd door een mooi aanvallend punt. 29-28: nu moet het gebeuren … Mooie receptie bij Gits … mooie pas … maar een geweldig kill-block van kapitein Lander. Schitterende apotheose van een felbevochten set: 30-28. Set 3 en de wedstrijd zijn binnen.

Met 9 op 9 springen we over Gits naar een gedeelde 7de plaats (met Bredene). Volgende week staat de verplaatsing naar VKT Torhout (3de) op het programma. Binnen 2 weken (op vrijdag 09/02!) ontvangen we Brugge.

Speelden voor Menen: Jonas Devos, Jonas Seys, Lander Durnez, Matthieu Deroo, Pieter Billiet, Maxim Libert, Jeremie Deroo (libero)

Coach: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.