Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky B houdt punten thuis tegen Bredene

23 september 2017

Voor de eerste thuismatch van het seizoen ontvangen we onze vrienden uit Bredene. De 4de van afgelopen seizoen. We wisten op voorhand dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden. Vorig jaar verloren we twee keer (0-3 thuis en 3-2 in Bredene). Met de steun van een talrijk opgenomen publiek was iedereen gebrand op een goede prestatie.

Reservewedstrijd: 2-1

De middag begon goed met een 2-1 overwinning in de reservematch, meteen de eerste set en puntenwinst van het seizoen. Goed voor het vertrouwen.

Hoofdwedstrijd: 3-0

Setstanden: 25-21, 25-19, 16-25, 25-20

Bredene start het best aan set 1 in en slaat snel een kloof. Coach Cedric moet bij 3-7 al een eerste keer bijsturen. Met succes! Menen knokt terug tot 7-7. Beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd, het spel gaat nu mooi op en neer (7-8 en 15-16). Op het einde van de set slaagt de thuisploeg er toch in een kloof te slaan (23-19) via een mooie opslagreeks van kapitein Lander Bij 24-21 is de eerste setbal meteen de goeie: set 1 is binnen.

In set 2 houden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Bij 19-15 moeten de bezoekers toch even bezinnen bij een time-out. Bredene komt nog even terug tot 19-17, maar dan bouwt de thuisploeg de kloof verder uit tot 23-18. Een klap die ze niet meer te boven komen. Menen haalt verdiend ook set 2 binnen.

Set 3, traditionele een moeilijke set voor ons. Ook nu een slechte start: via enkele fouten in receptie loopt Bredene al snel uit tot 2-5. Op de koop toe krijgt Lander opnieuw last van zijn kuit. De blessure die hem vorige week al aan de kant hield. Een klap want de kapitein was aan een sterke partij bezig. Jonas Seys komt hem vervangen. De individuele fouten blijven zich echter opstapelen. Bij 5-11 moet Cedric vluchten in een time-out. Jammer genoeg niet met dezelfde positieve impact als in set 1. Door de defensieve fouten kan Jonas Devos aan de pas moeilijk oplossingen vinden. Bij de tweede technische time-out kijken we al tegen een achterstand van 7-punten aan (9-16). Het eindverdict in set 3 is dan ook zwaar maar logisch: 16-25.

De 4de set start met een opsteker: Cedric dropt een opgelapte Lander opnieuw in de basis. Een gokje dat meteen loont. Vanaf de opslaglijn bezorgt de kapitein Menen een mooie kloof (9-1). De onzekerheid uit set 3 lijkt verdwenen en de ploeg vecht door tot 16-9. Gewoon uitspelen zou je denken, maar niets is minder waar, door een te hoge foutenlast laten we Bredene terug in de wedstrijd komen (17-14 en 21-19). Cedric predikt rust, de voorsprong staat nog steeds op het bord. Met de steun van het enthousiaste publiek, waarvoor dank, neemt Menen alsnog de bovenhand: 25-20. De eerste (3) punten zijn binnen.

Al bij al een sterke wedstrijd waar, behalve in set 3, iedereen zijn taken goed uitvoerde.

Volgende week staat er een moeilijke verplaatsing richting Gits op het programma.

Speelden voor Menen: Jonas Devos, Maxim Libert, Lander Durnez (Jonas Seys), Matthieu Deroo, Toon Cottyn, Pieter Billiet en Jeremie Deroo (libero)

Trainer: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.