Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky B onderuit in Gits

30 september 2017

Na de opsteker tegens Bredene stond dit weekend een verplaatsing naar Gits op het programma. Citivo zakte vorig seizoen terug uit 2de divisie. Dit seizoen verwacht de ploeg opnieuw mee te draaien bovenaan het klassement in 1ste provinciale. Een niet te onderschatten tegenstander dus.

Reservewedstrijd: 0-3

Voor het eerste dit seizoen kunnen we rekenen op onze beide setters. Met Kjell aan de pas nemen we in een felbevochten wedstrijd afstand van de thuisploeg.

Hoofdwedstrijd: 3-0

Setstanden: 25-12, 30-28, 25-23

In set 1 lijken we plots vergeten hoe volleybal gespeeld wordt. We worden bij momenten op alle vlakken overklast door een enthousiaste thuisploeg. In het begin van de set gaat het nog even gelijk op, maar aan de eerste technische time-out staan we al 8-4 in het krijt. De onderbrekening brengt geen beterschap, integendeel, bij 16-7 kijken we al tegen een onoverbrugbare kloof aan. Vooral in receptie loopt het te vaak fout, waardoor Jonas geen oplossingen vindt. Bij 20-9 gooit Cedric Kjell in de ‘strijd’, al kunnen we op dat moment al niet meer over een strijd spreken. De vervanging brengt jammer genoeg geen soelaas. Citivo stoomt door en wint de eerste set eenvoudig met 25-12. Par-Ky moet vrezen voor een echte afstraffing.

In set 2, met Kjell in de basis, houden we lange tijd gelijke tred (8-7). Bij 13-9 slaagt Citivo er toch in een kloofje uit te bouwen. Cedric grijpt in en roept op tot kalmte. Menen vecht terug tot 16-14 en neemt zowaar de bij 17-18 even de leiding over. Toch is het Gits die een eerste setbal krijgt (24-23). Het begin van een razend spannend slot van de set. Beide ploegen krijgen een aantal setballen, maar het is uiteindelijk opnieuw Gits die het laken naar zich toe trekt 30-28. Ondanks het verlies een set om ons aan op te trekken.

Met dezelfde 6 begint Menen aan set 3. Deze keer zijn het de bezoekers die het best aan de set beginnen (4-8). Lang duurt duurt de euforie echter niet, na enkele onnodige fouten gaat Gits al snel op (7-8) en over Menen. Op hun beurt bouwt de thuisploeg nu een kleine voorsprong uit, maar Menen laat niet begaan. We gaan een nieuw spannend seteinde tegemoet. Jammer genoeg is het opnieuw Gits die aan het langste eind trekt.

Zonder setwinst worden we huiswaarts gestuurd. Toch kunnen we ons optrekken aan het feit dat we goed teruggevochten hebben na een zware afstraffing in set 1. Als we de individuele fouten beperken, spelen we zelfs met deze sterke tegenstander goed mee. Volgende week krijgen we thuis opnieuw de kans om ons te bewijzen tegen VKT Torhout. Met de steun van ons publiek kunnen we thuis net dat tikkeltje meer.

Speelden voor Menen: Lander Durnez, Brecht Durnez, Jonas Devos (Kjell Joye), Toon Cottyn, Matthieu Deroo, Maxim Libert en Jeremie Deroo (libero)

Trainer: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.