Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-Ky B verliest openingswedstrijd in Beernem

16 september 2017

Na een door omstandigheden moeilijk vorig seizoen, starten we dit seizoen met een nieuwe trainer-coach: Cedric Odvart. In het tussenseizoen verloren bovendien we 3 spelers Jonas Lefevere (Wervik-Geluwe), Felix Bauduin (recreatief) en Jari Evenepoel (gestopt). Met Jonas Devos (Knack Roeselare) trokken we een jonge setter met potentieel aan.

Op de openingsspeeldag van de competitie trekken we naar Beernem, om het op te nemen tegen één van de nieuwkomers in onze reeks. De kampioen uit 2de provinciale heeft zich versterkt op 4 posities en hoopt mee te draaien in de linkerhelft van de rangschikking. Op het voorbereidingstornooi in Kortrijk, dat ze voor het tweede jaar op rij wonnen, bleek al dat de Beerlanders een niet te onderschatten tegenstander zijn.
Christophe Bouchaert (herstellend van blessure) en Kjell Joye (andere verplichtingen) ontbreken voor deze moeilijke verplaatsing. Tijdens de opwarming van de reservewedstrijd blijkt bovendien dat Toon Cottyn last heeft van de rug, een aderlating op de receptie-hoek.

Reservewedstrijd: 3-0

Moeilijke wedstrijd zonder echte setter.
 

Hoofdwedstrijd: 3-0

Setstanden: 28-26, 25-19, 25-19

In de eerste set blijven de ploegen lange tijd in evenwicht. Jammer genoeg valt Toon al snel definitief uit. Hij heeft te veel last van de rug. Jonas Seys komt hem, zeer verdienstelijk, aflossen. Menen blijft goed meespelen, mooie punten worden echter afgewisseld met onnodige fouten. Maxim zorgt er met enkele snoeiharde aanvallen toch nog voor dat Par-ky op setbal komt. Jammer genoeg kan de ploeg het punt niet verzilveren. Beernem neemt over en uiteindelijk krijgt Menen het deksel op de neus: 28-26. Een set met veel inzet en vechtlust, jammer genoeg zonder beloning.

In set twee vervangt Brecht Toon op de hoek. Matthieu neemt zijn plaats als middenman in. Menen lijkt aangeslagen na de nipte nederlaag in set 1. De ploeg moet al snel een kloof van een 5-tal punten toegeven (8-3). Cedric probeert tactisch bij te sturen en wijst iedereen op zijn taken. De ploeg herpakt zich en laat Beernem de kloof niet verder uitdiepen. De spelers slagen er echter niet in om de kloof te dichten. Met 25-19 gaat ook set 2 naar de thuisploeg.

Opnieuw een zeer slechte start in set 3. Van 8-4 gaat het over 12-7 naar 16-8. Een echte afstraffing lijkt in de maak. Menen probeert terug te vechten, maar slaagt er niet in om de kloof te dichten. Uiteindelijk moeten de bezoekers het hoofd buigen met opnieuw 25-19.

We wisten op voorhand dat het geen gemakkelijke verplaatsing zou worden, toch hadden we gehoopt meer weerwerk te kunnen bieden. Het was geen topmatch en deze ploeg moet beter kunnen, maar zeker in set 1 hebben we een aantal mooie dingen gezien.

Volgende week neemt Menen het in eigen zaal op tegen onze vrienden uit Bredene. Met een hopelijk herstelde Toon en Kjell gaan we in eigen huis voluit voor de eerste overwinning van het seizoen. Supporters op post!

Speelden voor Menen: Jonas Devos, Maxim Libert, Lander Durnez, Brecht Durnez (Matthieu Deroo), Toon Cottyn (Jonas Seys), Pieter Billiet en Jeremie Deroo (libero)

Trainer: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.