Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky boekt derde zege op rij

Yentl Bille
21 februari 2019

Par-ky Menen - Tectum Achel: 3-1

Setstanden: 28-26, 25-21, 20-25, 25-21

Voor de thuisploeg stond er tegen Achel niets meer op het spel. Het gaf de coach de kans om wat te roteren, zij het in beperkte mate. Zo nam Bille de plaats in van Stuer op de liberopositie. De Menenaar deed het voortreffelijk. Andriessen kwam dan weer terug in de basis ten koste van De Beul.

Achel ging gebeten van start en maakte een eerste kloofje bij 3-5. Met een goed serverende en aanvallende Ver Eecke ging Menen halfweg de set erop en erover (14-12). Daarna sloop opnieuw een te grote foutenlast in het spel en een sterk blokkerend Achel liep opnieuw uit naar 17-20. Het trio Ver Eecke-Demirovic-Andriessen schoot net op tijd wakker om de spannende openingsset binnen te rijven (28-26).

In set 2 was het opnieuw Achel dat het sterkst begon. Bij Menen liep het aanvallend stroef waardoor de tegenstander kon weglopen tot 6-11. Gelukkig konden onze boys opnieuw een vuistje maken, met Demirovic op kop. Mede door sterk werk aan het net van Sinnesael hingen de bordjes bij 12-12 weer gelijk. Daarna was het aan tornado Demirovic om het tij volledig te keren. De Fransman viel in de tweede helft van set 2 op geen enkele fout te betrappen. Folguera had dit natuurlijk in het snotje en zo kon Par-ky na opnieuw een moeilijke start opnieuw de set binnenhalen.

Ondertussen waren we al gewoon dat Par-ky niet vlot kon starten, dus gingen we ook niet panikeren toen Achel uitliep tot 3-6. Maar wat Menen kon in de eerste tweede sets, een vuistje maken, lukte nu niet. Achel liep, luid aangemoedigd door de vele meegereisde supporters, steeds verder uit. Van 7-12 ging het naar de eerste setbal bij 17-24. Par-ky probeerde nog eventjes, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven (20-25).

Set 4 ging Par-ky voor het eerst vlot van start en nam direct de leiding onder impuls van De Vries (5-3). Achel bleef wel aanklampen en voelde na de drie vorige sets dat er wel iets inzat. Ook toen het 7-7 werd, behield Menen wel de concentratie. De thuisploeg nam vlug de touwtjes terug in handen en liep uit tot 18-15. Toen ex-Maaseikenaar Bontje zijn muurtje aan het net opstelde, zag het er plots weer niet goed uit voor Par-ky. Achel sloop terug dichterbij tot 18-17. Gelukkig heeft Menen ook zo’n muur in zijn rangen in de vorm van kapitein Sinnesael. Die zorgde dat nu Achel het moeilijk kreeg in de aanval. Zo kon Menen opnieuw uitlopen en kreeg het vlot vier matchballen bij 24-20. De eerste was onmiddellijk raak door een voetfout van de tegenstander (25-20).

Na Leuven en Zoersel is Achel de derde ploeg op rij die voor de bijl gaat. Goed voor het vertrouwen dus met het oog op de barragematchen. Na de midweekmatch lijkt Waremme nog altijd de grootste kanshebber om vijfde te worden. De Wawa's gingen kansloos onderuit in Roeselare (25-10 in de laatste set), maar hebben in de laatste wedstrijd het lot in eigen handen (thuis tegen Gent dat met 1-3 verloor van Aalst. Maaseik knoopte weer aan met de overwinning (0-3 in Zoersel), terwijl Leuven in de hoek waar de klappen vallen, blijft zitten (2-3 verlies tegen Guibertin).

Zondag trekt Par-ky voor de laatste wedstrijd naar hekkensluiter Guibertin.

De barragewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 2 maart (uit) en woensdag 6 maart (thuis).

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, Demirovic, Ver Eecke, Andriessen, Sinnesael, De Vries, Bille (libero)

Kwamen in: Maddens, Vandecaveye, Libert

Star of the game: Eldin Demirovic

(Dieter)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.