Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky heeft enkel in set 1 taaie klant aan Guibertin

Eldin Demirovic
9 december 2018

Par-ky Menen - Axis Guibertin: 3-0

Setstanden: 25-22, 25-17, 25-12

Vlotte zege voor Par-ky Menen tegen de rode lantaarn. Bij thuisploeg ontbrak een zieke Ver Eecke, waardoor Vandecaveye en Demirovic de hoeken bezetten. Ook Andriessen stond in de basis ten nadele van De Beul. De Vries werd na een aanvallende 1 op 10 dan weer snel gewisseld voor Vaskelis. Ook de invallers kenden echter geen problemen met de hekkensluiter. Enkel in set 1 was het lang haasje-over, maar uiteindelijk zette Par-ky de set naar zijn hand. Set 2 en zeker set 3 werden een walk-over.

Een enthousiast Guibertin zette een 4-2 achterstand snel om in een 4-7 voorsprong via de 211 cm grote Deruyck. Met Demirovic aan service maakte Par-ky echter snel de kloof ongedaan (8-7). Het was het begin van een periode met veel rally's waarin beide ploegen constant haasje-over speelden. Bij 13-14 kwam Vaskelis De Vries aflossen, maar het duurde nog tot 18-16 voor Menen een 2-puntenkloof kon realiseren (aanval Folguera, score Vaskelis en ace Demirovic). Vandecaveye diepte uit tot 20-17 en na een ++-receptie van Bille noteerde Andriessen de 21-18. Demirovic en Vaskelis stelden de setwinst veilig.

Een vroege voorsprong van de thuisploeg (7-5) werd in set 2 opnieuw ongedaan maakt door 3 punten op rij van de bezoekende hoofdaanvaller Knight (7-8). Vandecaveye antwoordde met de 8-8 en vuurde daarna twee aces op rij af. Knap werk van de Bissegemnaar. Na een blok op Demirovic (12-13) kookte het potje van de Fransman net niet over. Bij 13-13 kwam een aanvallende niet altijd even secure Vaskelis aan service en hij bleef daar een punt of 6 staan. Net op tijd herpakt dus. Ook Sinnesael dropte nog een ace op de achterlijn. Het einde van de set was voor Vaskelis en de derde ace van Vandecaveye: 25-17.

Set 3 was bij 9-4 gedaan nog voor hij begonnen was. De bezoekers hadden alsmaar meer moeite met de Menense services en kwamen nog heel moeilijk tot scoren. Bij 16-9 werd ex-Menenaar Urnaut geviseerd door Andriessen en strandden de aanvallen van zijn ploegmaats keer op keer in het Meense blok. Een ontluisterende 22-9 was het resultaat. Bille en Maddens kwamen nog tussen de lijnen, maar Demirovic maakte er na 19 minuten korte metten mee met de zoveelste ace.

Goede algemene repetitie dus voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Lindemans Aalst. Iedereen op post, want de Hel moet vol! Het zal nodig zijn om het sterke Aalst te verslaan.

Startten voor Par-ky Menen: Folguera (1), Sinnesael (12), Andriessen (6), Demirovic (15), Vandecaveye (12), De Vries (2), Stuer
Kwamen in: Vaskelis (9), Maddens, Bille (1)

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.