Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen gaat op zoek naar nieuwe voorzitter

Pierre Vandeputte
10 januari 2019

Voorzitter Pierre Vandeputte heeft vanavond het einde van zijn voorzitterschap van Par-ky Menen aangekondigd. Na 20 jaar dienst gaat hij wel nog zelf op zoek naar een opvolger en nieuwe financiële middelen. Eerder in de media verschenen berichten als zou het afscheid van Pierre Vandeputte het einde van volleybalclub Par-ky Menen betekenen, zijn tot nader order voorbarig.

Einde van een tijdperk

Met voorzitter Pierre Vandeputte verdwijnt de man die twee decennia voor volleybal op het hoogste niveau zorgde in de grensstad. Sinds 2000 speelt Menen immers onafgebroken in de hoogste klasse van de vaderlandse volleybalcompetitie. In die periode was Menen een vaste klant in de play-offs, werd één keer de bekerfinale bereikt en beleefde het team ook een aantal mooie Europese campagnes. De inbreng van de voorzitter en volleyballiefhebber had daar een belangrijk aandeel in, maar de club kon ook rekenen op tal van andere trouwe partners, groot en klein. Net daarom is het te vroeg om de club nu al af te schrijven. De afscheidnemende voorzitter doet het huidige seizoen sowieso uit en gaat samen met algemeen manager Bo Decramer actief op zoek naar een opvolger en nieuwe geldschieters. Hij mag dan wel de fakkel doorgeven, gedoofd is die nog niet.

Blik op de toekomst

Onder het motto “moeilijk gaat ook” worden de komende maanden cruciaal voor de toekomst van Par-ky Menen als organisatie en voor zijn spelers. Die toekomst is er wel degelijk, al ligt de concrete vorm op dit moment nog niet vast. Eenvoudig wordt de zoektocht naar een nieuwe voorzitter en vers geld niet, maar waar een deur dichtgaat, kunnen andere opengaan, zij het niet zonder er met vereende krachten wat macht op te zetten. De voorzitter was en is zonder discussie een belangrijke figuur binnen de club, maar Par-ky Menen kan daarnaast ook rekenen op een brede community, op een groot aantal onbaatzuchtige vrijwilligers en op de financiële inbreng uit vele hoeken.

Persoonlijke beslissing

De club houdt eraan Pierre Vandeputte te bedanken voor alles wat hij de afgelopen twintig jaar voor de club heeft betekend, en dat is heel veel. Tegelijk willen we als club benadrukken dat de beslissing van de voorzitter een persoonlijke beslissing is. Dat de onverwachte coalitievorming van oktober heeft meegespeeld, daar hoeven we geen doekjes om te winden, maar de gedachte om een stap opzij te zetten, speelde al langer in het hoofd van de voorzitter (die zich sowieso had voorgenomen om zijn voorzitterschap te beperken tot 20 jaar). De bruggen opblazen met het huidige stadsbestuur staat dus geenszins op de agenda van de club. Het afscheid van de voorzitter hoeft ook allerminst te betekenen dat de voorziene uitbreidingsplannen van de huidige sporthal opgeborgen moeten worden. We gaan dan ook graag in overleg in de zoektocht naar een mogelijke oplossing. Tegelijk reiken we iedereen die Par-ky Menen een warm hart toedraagt de hand om mee te bouwen aan het tijdperk na Pierre Vandeputte.

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.