Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen gecounterd door sterk Knack Roeselare

Par-ky Menen Knack
30 november 2017

Par-ky Menen - Knack Roeselare: 1-3

Setstanden: 29-27, 20-25, 23-25, 23-25

Wat we vooraf als de (voorlopig) grootste uitdaging van het seizoen hadden aangekondigd, is dat ook geworden. In een zo goed als vol huis kon Par-ky Menen weliswaar set 1 binnenhalen, maar daarna was het al Knack dat de klok sloeg (althans volgens Sporza). In set 2 maakten de bezoekers snel een niet te overbruggen kloof, maar in set 3 en set 4 lagen kansen voor de thuisploeg. De nederlaag smaakte extra zuur door het uitvallen van sterkhouder Górski in set 1.

In tegenstelling tot de competitiewedstrijd op 11/11 startte Knack Roeselare met Tuerlinckx, Coolman en Fornés (maar zonder een grieperige De Haro). Bij Menen ontbrak de net vader geworden Van de Pontseele. De bezoekende intenties waren meteen duidelijk: libero Rikberg viseren en hoofdaanvaller Winkelmuller aan banden leggen. Het zorgde voor een snelle 1-3. Ver Eecke nam over voor 6-5, maar Tuerlinckx tekende voor de 8-9. Ondertussen was Verhanneman (in de vorm van zijn leven) ook weer zo goed als foutloos. De wankelende thuisreceptie zorgde voor een eerste 2-puntenkloof (12-14), netjes gedicht door Górski (pipe), Ver Eecke (knappe diagonaal) en Folguera (ace op Verhanneman). Depovere maakte met een eenmansblok op Ver Eecke een einde aan de sterke Meense reeks (15-15). Par-ky liep daarna 2 punten uit, meteen gecounterd door 4 punten van Knack (18-20). Ondertussen was Vercruysse Górski komen vervangen (slecht neergekomen) en samen met zijn maats maakte hij het setslot wel zeer spannend. Bij de derde Meense setbal vond Ver Eecke uiteindelijk het gat tussen Dejonckheere en Verhanneman (29-27).

Het begin van set 2 was helemaal voor de bezoekers. Par-ky kwam moeilijk tot scoren, terwijl Tuerlinckx aan de overkant bijzonder efficiënt was. Bij 5-9 leek de set al gespeeld. Ondanks puik aanvallend weerwerk van Vercruysse en Ver Eecke stond dezelfde kloof er nog bij de tweede technische time-out (12-16 nadat Folguera Coolman had verrast). De Andorrese tovenaar pakte daarna ook nog uit met een perfecte eenhandige achterwaartse pas (13-17). Winkelmuller zag even later zijn defense binnenvallen aan de overkant (16-19) en het duo Maddens-Sinnesael leek blokkerend nog voor de kentering te zorgen (18-20). Tuerlinckx en Coolman dachten er anders over en maakten relatief eenvoudig uit voor 20-25.

Ook in set 3 gingen de bezoekers het best van start. 3-6 werd 4-6 in plaats van 3-7 na een vlieg in het oog van de lijnrechter. De traditionele Roeselaarse klaagzang aan de scheidsrechterstoel leverde wel een geel karton op voor Dejonckheere. Een killblock op Tuerlinckx zette de bordjes gelijk bij 7-7, maar Coolman en twee Meense fouten op rij zorgden even snel voor 7-10. Ver Eecke pakte daarna uit met subtiele beachslag langs het blok en Coolman werd bestraft voor een basketmove (9-10). Knack behield een kleine voorsprong tot Fasteland een bleke Fornés uit de ploeg blokte (14-14). Bij 20-19 (Sinnesael) en 22-21 (Tuerlinckx ver out) nam Menen eindelijk het commando over, maar een ace op Vercruysse en score van Van Hirtum brachten Roeselare op setbal. Het was meteen de goede toen Vandevelde - niet toevallig - de Meense receptie in gebreke vond.

Set 4 begon zoals alle andere: met een voorsprong voor Knack. Sinnesael reageerde met een muurtje op Tuerlinckx en Ver Eecke en Winkelmuller brachten Par-ky op voorsprong (8-7). Het Meense middencompartiment liet zich nu steeds vaker gelden en bij 13-13 kon Ver Eecke een pas van Sinnesael afronden. Na de 15-15 van alweer Ver Eecke volgde echter een (fatale?) 4-puntenreeks tegen. Het werd na een ace op Rikberg zelfs 16-21. Toch vocht Menen met Folguera aan service nog terug van 20-24 naar 23-24. Helaas bekroonde Mister T. (beter dan Monsieur W.) zijn sterke match door de matchbal te scoren.

Menen staat dus voor een aartsmoeilijke opdracht binnen 2 weken in Schiervelde. Dan volstaat enkel een 0-3 of 1-3 overwinning om een tie-break uit de brand te slepen. Ondertussen branden we een kaars dat de blessure van Górski meevalt.

Par-ky Menen: Folguera (Maddens), Sinnesael, Fasteland (Andriessen), Górski (Vercruysse), Ver Eecke, Winkelmuller, Rikberg
Knack Roeselare: Depovere, Coolman, Fornés (Vandevelde), Verhanneman, Van Hirtum (Kindt), Tuerlinckx, Dejonckheere

Verslag Focus-WTV

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.