Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen grijpt periodetitel na bloedstollende vijfsetter

supporters winst
26 november 2017

Par-ky Menen heeft zich in een razend spannende vijfsetter tegen Lindemans Aalst van de herfsttitel verzekerd. In een uitverkochte hel met adembenemende sfeer kon Menen met 3-2 winnen na twee onwaarschijnlijke comebacks. Rune Fasteland kon het na de match niet beter verwoorden: “We hebben fantastische supporters: de beste van België."

Het was geen match voor hartlijders. Al vanaf het begin van de eerste set werd duidelijk dat het een spannende match zou worden. Menen begon sterk, maar Aalst kon zijn karretje aanpikken. Na de eerste technische time-out kon de thuisploeg dan toch wat afstand nemen (14-10). Toch werd toen al duidelijk dat de Menense receptie een moeilijke avond tegemoet zou gaan. Aalst maakte daar gretig gebruik van, maar het mocht niet baten: 25-23 in de eerste set.

Ook de tweede set startte bijzonder gelijkopgaand, maar de zware opslagdruk van Aalst kende geen medelijden. Elk foutje werd afgestraft in deze match zo ook een foute receptie. Folguera zal gedurende de hele match zijn goudwaarde tonen. De vinnige passeur legde vele meters af om zijn aanvallers te kunnen bedienen en Menen in de match te houden. Aalst speelde dan weer een solide tweede set en kon zo uitlopen tot 12-18. Ratko Peris besloot te experimenteren en liet Fasteland in het achterveld staan in plaats van Van De Pontseele. Veel maakte het echter niet meer uit: 17-25 en dus 1-1.

Menen liet zich niet kennen. Zoals de vorige twee sets, gingen beide ploegen ook nu weer nek aan nek. Frank Depestele toonde waarom hij tot de Europese settertop behoort. Hij bediende zijn ploeg op alle mogelijke manieren en dat zorgde voor een tweepuntenkloof die lang zou standhouden. Bij 19-21 vroeg Peris time out. Als zijn ploeg nog iets van de set wilde maken, dan moest het nu gebeuren en zo geschiedde. Onder impuls van een sterke Folguera kwam Menen 21-21 gelijk. Ver Eecke leidde de ploeg naar het setpunt: 24-22. Even werd het nog nagelbijten als Aalst tot op een punt kwam, maar Depestele vergat het af te maken in de service: 25-23.

Dat Aalst gebrand was op de overwinning mocht duidelijk zijn. De ploeg van Johan Devoghel schoot verschroeiend uit de startblokken. Opnieuw moeilijkheden in receptie voor Menen en dat resulteerde in een 3-8 voorsprong voor de bezoekers. Nog geen man overboord, zo bleek. Met enkele rake aanvallen kon de thuisploeg op een punt komen. De kloof helemaal sluiten lukte echter niet en na een time-out van Aalst liepen de bezoekers opnieuw verder uit: 15-20. De tiebreak was onvermijdelijk. Staszewski bracht Aalst een punt met een geniepig tipballetje achter het blok: 25-20 en dus een beslissende vijfde set.

Ook in die vijfde set leek Aalst het te gaan halen. De ploeg kwam van bij de start al op drie punten voorsprong en die gaven ze lange tijd niet uit handen. Bij Menen was de receptie opnieuw een heikel punt. Bij 6-10 verving Vandecaveye Gorski in het achterveld. Menen kon zich zo terug in de match knokken. Rune Fasteland toonde intussen uit welk hout hij gesneden is. De ex-speler van Asse Lennik speelde een zeer sterke match en kon zijn ploeg op voorsprong zetten.

In het slot van de match bleek de opslag het grootste wapen. Menen had twee matchballen, maar zag eerst een blok en dan een receptie ver buiten vliegen. Aalst kwam langszij, maar Makinen vergat de bloedstollende match af te maken. Zijn service ging in het net, waardoor Menen weer kon komen aansluiten. Het was opnieuw Fasteland die met een goed blok de thuisploeg op voorsprong zette. Menen stond op 1 punt van de periodetitel en dat is te voelen in de zaal. Winkelmuller zet een sterke service neer en kapitein Jelle Sinnesael bezorgt Menen met een mooi blok de periodetitel: 17-15 en 3-2.

Een felbevochten overwinning voor Par-ky Menen. Dat was achteraf ook in de punten terug te zien. Menen won dan wel de match, het was Aalst dat het meeste punten scoorde. In volleybal zijn het echter de sets die tellen en dat zorgde na de wedstrijd voor een goed feestje. Eventjes tijd om uit te rusten nu, maar woensdag staat de Volleystars opnieuw een loodzware taak te wachten. Dan ontvangt de ploeg Knack Roeselare in de Hel voor de heenronde in de halve finale van de Beker van België.

Menen: Sinnesael, Ver Eecke (Vercruysse), Górski (Vandecaveye), Winkelmuller, Fasteland (Andriessen), Folguera (Maddens), Van de Pontseele (Rikberg)

Aalst: Depaepe, Depestele (Keemink), Makinen (Claes),Van Walle (Wendt), Mihaij, Staszewski, Deroey (libero)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.