Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen niet opgewassen tegen sterk Aalst

Edvinas Vaskelis
13 december 2018

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 0-3

Setstanden: 28-30, 13-25, 22-25

Hoogspanning in Vauban gisterenavond. Na 11 jaar had Par-ky Menen nog eens zicht op de bekerfinale, maar daarvoor moest het wel nog voorbij het ijzersterke Aalst. De zenuwen stonden dus strak, maar rond de klok van 22u had de berg vooral een muis gebaard. Na de 0-3 op bezoek in Menen staat Aalst zo met anderhalf been in de finale, behoudens een mirakel in de terugwedstrijd.

Set 1 werd van het beste en het spannendste dat we dit seizoen al in Menen konden aanschouwen. Beide ploegen gingen er vol voor, met de thuisploeg bijna constant op voorsprong. Bij Par-ky stond het collectief er, terwijl bij Aalst vooral het middencompartiment aan zet was. Toen Menen na 13-13 eindelijk 3 punten kon uitlopen, betaalde Górski (ex-Menen) het gelag voor zijn aanvallende 0 op 3. Een outaanval van De Vries en een blok op Ver Eecke later stond het echter alweer 16-16. Ver Eecke scoorde daarna wel twee keer op rij. Na een nieuw blok op de bezoekende hoofdaanvaller Gustavsson en een score van De Vries mocht Menen al dromen van setwinst (22-20). De ingevallen Vandeweyer (ook al ex-Menen) deponeerde zijn service echter pal op de achterlijn (22-22). Wat volgde was een bloedstollend slot, met 3 setballen voor Menen en 4 voor Aalst. Bij 28-28 liet scheidsrechter Herbots zich een eerste keer gelden, met een berisping voor Demirovic wegens vieren. Bij Aalst konden Colson & co een monkellachje niet verbergen. Een netfout (?) van Demirovic schonk uiteindelijk de set aan de bezoekers.

De 28-30 bezorgde de thuisploeg een opdoffer van formaat. Bij 0-3 kwam Vandecaveye Demirovic al aflossen, maar veel zoden bracht het niet aan de dijk. Integendeel, Par-ky kwam maar niet tot scoren, terwijl vooral Staszewski een begenadigde dag had. Peris bracht al zijn invallers in, maar verder dan 13-25 kwam Menen niet.

Met de moed der wanhoop startte Par-ky goed aan de set van de laatste kans. Demirovic begon met een dubbele block-out en een blok op Staszewski (eindelijk) leverde de 9-7 op. Toen ook die andere sterkhouder Colson out sloeg, zag het er nog wat beter uit (10-7). Opnieuw achtte hoofdscheidsrechter Herbots echter zijn moment gekomen. Nadat de bezoekende coach Devoghel net niet op de lijnrechter gevlogen was, overrulede de ref zijn vlaggenman. Daarna verloor de man op de stoel de controle en zwaaide hij met kaarten dat het een lieve lust was. Eerst werd de coach getrakteerd op een rood karton en daarna liep ook kapitein Sinnesael tegen hetzelfde kleur aan, zijn allereerste rode kaart ooit in eigen huis. Tussen alle tumult door kwam Menen nog één keer op voorsprong: 15-14. Tot 20-20 zat setwinst er nog altijd in, maar outaanvallen van Sinnesael en De Vries leidden tot 20-23. De laatste twee Aalsterse punten waren voor Górski, nota bene zijn enige twee van de avond.

Conclusie: de uppercut op het einde van set 1 was cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. Dat de ref de wedstrijd totaal niet aanvoelde, was jammer, maar had geen directe impact op de uitslag. Aalst is dit seizoen gewoon een ijzersterk geheel, en als er dan toch iemand slecht aan de wedstrijd begint (Górski en Gustavsson) zit er genoeg kwaliteit op de bank (Claes en Staszewski) om het tij te keren.

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera (2), Demirovic (8), Ver Eecke (5), Sinnesael (6), De Beul (4), De Vries (14), Stuer
Kwamen in: Maddens, Andriessen, Vandecaveye, Vaskelis (2), Bille

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.