Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen speelt ook volgend jaar op hoogste niveau

Par-ky Menen
31 maart 2019

Geen stunt tegen Knack Roeselare (0-3), maar het nieuws van de dag kwam er voor de wedstrijd.

Net voor de derby tegen Knack Roeselare verscheen volgende boodschap op de ledboarding: “We hebben groot nieuws. De Hel blijft branden. Want Par-ky Menen gaat door”. Na enkele maanden van onzekerheid is het nu officieel: Par-ky Menen maakt in 2019-2020 een doorstart in de EuroMillions Volley League. Een flinke opsteker dus voor de spelers, de supporters, de stad Menen en – bij uitbreiding – voor al wie houdt van volleybal.

Flashback naar 10 januari

Pierre Vandeputte kondigt aan dat hij er na twintig jaar mee ophoudt als voorzitter van Par-ky Menen. Samen met deze beslissing valt ook de financiële steun van Galloo weg. In de dagen erna is onze club ‘hot’ in de media. In het ene artikel is de situatie al uitzichtlozer dan het andere. Zeker als even later ook de andere leden van de raad van bestuur hun afscheid aankondigen. Naast het grote financiële gat, gaapt er zo ook nog een organisatorische leegte …

Flash forward naar 30 maart

Ondertussen zijn we 2,5 maand verder en blijkt dat wie het einde van de club had voorspeld voor zijn beurt heeft gesproken. Na vele vergaderingen van de werkgroep en talrijke gesprekken met potentiële sponsors is er nu namelijk witte rook. “Eindelijk” zou je kunnen zeggen, maar het verzamelen van de nodige garanties kon nu eenmaal niet snel-snel. Het is een feit dat het afscheid van de voorzitter een groot gat sloeg in de financiën van de club. Dat dat niet zomaar gevuld kon worden, was van bij het begin zonneklaar. Bovendien wilde de werkgroep geen risico’s nemen en eerst zeker zijn dat het vooropgestelde budget bijeengehaald zou kunnen worden.

Budget nog niet helemaal rond

De voorbije periode zijn grote stappen gezet in de richting van een ‘doorstart’. Nieuwe sponsors werden bereid gevonden om Par-ky Menen te steunen, verschillende onder hen zelfs voor 3 jaar. De bedoeling is namelijk niet “het nog 1 jaar te rekken”, maar op lange termijn een vaste waarde te blijven binnen het Belgische topvolleybal (in 2019-2020 zal Par-ky niet Europees spelen). Ook veel bestaande partners hebben hun engagement ondertussen verlengd. En ook al wegen de laatste loodjes vaak het zwaarst, toch heeft de werkgroep er goede hoop op dat de doelstelling in de nabije toekomst gehaald kan worden. Nieuwe sponsors zijn in dat opzicht nog steeds welkom. Af is het werk nog niet, maar de eindmeet komt in zicht. Om volledig te kunnen focussen op volgend seizoen, zal deze zomer overigens geen beachmanche georganiseerd worden op de Waalvest.

Nieuwe vzw

Het was de uitdrukkelijke wens van de afscheidnemende voorzitter om de bestaande vzw af te sluiten. In de plaats daarvan komt er een nieuwe vzw met een nieuwe raad van bestuur. Die zal ondersteund worden door een adviesraad en door het dagelijks bestuur. Eenmaal alle posities zijn ingevuld, wordt het nieuwe organigram naar buiten gebracht. Feit is dat er bewust gekozen wordt voor verjonging, met veel nieuwe, enthousiaste krachten.

Sportief meedoen voor top 6

Het budget dat vanaf de eerste gesprekken over een doorstart vooropgesteld werd, werd berekend op het uitbouwen van een ploeg voor de eerste 6. Vanuit die ambitie is de sportieve cel ondertussen gestart met de samenstelling van het team voor volgend seizoen. Door het vertrek van Ratko Peris en Ron Andelhof staat de aanstelling van een nieuwe coach bovenaan het lijstje met prioriteiten. Daarnaast wordt gesproken met zowel de huidige spelersgroep als eventuele vervangers (ook al hoopt de club de stevige basis te kunnen houden). Van zodra hier meer nieuws over is, brengen we u op de hoogte.

Uit naam van de werkgroep/adviesraad,

Jan Desmet, Pascal Segers, Anne Verhelst, Henk Beghein, Bo Decramer, Stijn Vanbiervliet, Jo Vandecasteele, Emmanuel Vlegels, Frederic Baelen en Herman Wenes

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.