Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky Menen verwelkomt Frank Depestele als nieuwe coach

Frank Depestele
7 april 2019

Een week na de aankondiging van de doorstart heeft Par-ky Menen zijn eerste belangrijke ‘transfer’ afgerond. Frank Depestele wordt namelijk de opvolger van Ratko Peris. De voormalige spelverdeler van onder meer Roeselare en Aalst krijgt bij Menen de kans om zijn eerste stappen als hoofdcoach te zetten.

Frank Depestele (41) is een bekende naam in de Belgische (en internationale) volleybalwereld. Als speler stond hij in twee periodes zes seizoenen aan de pas bij Knack Roeselare en twee bij Asse-Lennik/Aalst. Als setter van de nationale ploeg en bij clubs in Griekenland, Rusland, Oekraïne, Turkije en Frankrijk deed hij ook veel buitenlandse ervaring op. Na een laatste avontuur in Argentinië moest hij het volleybal vorig jaar noodgedwongen vaarwel zeggen na een carrière van 22 jaar.

Dit seizoen was Depestele assistent-coach bij Haasrode-Leuven. Na een half jaar onder de hoede van Kris Eyckmans zet hij nu dus de stap als hoofdcoach. Bij Menen tekende hij een contract voor 2 jaar. Hij krijgt er de kans om jong, Belgisch talent op basis van zijn ervaring naar een hoger niveau te brengen en te inspireren. Tijdens zijn vele bezoeken aan Vauban in zijn actieve carrière voelde Depestele zich alvast altijd in zijn sas. Dat hopen hij en de club nu ook door te trekken naast het terrein.

De sportieve cel van Par-ky had al langer aangekondigd dat de aanstelling van een nieuwe trainer dé topprioriteit was in de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Nu die er is, kan een versnelling hoger geschakeld worden in de gesprekken met de huidige spelersgroep en mogelijke vervangers.

Het spreekt voor zich dat Par-ky Menen zeer blij is dat een volleybalicoon als Depestele kiest voor een trainersjob in Menen.

Welkom Frank!

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.