Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky pakt de volle buit tegen Achel

Par-ky Menen
3 december 2018

Tectum Achel - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 21-25, 24-26, 25-19, 17-25

Na de Europese wedstrijd stond Par-ky Menen voor de verste verplaatsing van het seizoen. Tegenstander Achel is in eigen zaal een te duchten ploeg, maar Par-ky deed wat er verwacht werd en keerde met 3 punten op zak terug naar West-Vlaandern.

Bij de thuisploeg stonden een aantal spelers op het veld die in het verleden ooit bij Par-ky Menen aan de slag waren geweest: setter Tim Verschueren, opposite Brian Schouren en als laatste assistent-coach Bjorn Degreef. Onze coach Ratko Peris opteerde om zijn opstelling die woensdag de overwinning op zak had gestoken niet te wijzigen. Gilles Vandecaveye mocht dus starten ten nadele van Eldin Demirovic. Libero Yentl Bille kwam dan weer telkens in voor Lowie Stuer in verdediging.

De gedrevenheid waarmee beide ploegen tussen de lijnen verscheenen, was groot en dat resulteerde in een gelijkopgaande eerste set (5-5, 9-9, 17-17). Pas dan kon Menen voor het eerst twee punten uitlopen na een aanval en serve van Jente De Vries. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen ondanks het tegenstribbelen van de thuisploeg. Alweer De Vries zorgde voor de 0-1 voorsprong (21-25).

De thuisploeg was niet van slag, want al vrij vlug kwamen ze in de tweede set op voorsprong (7-3), het sein voor onze coach om een time-out te vragen. Het hielp want Par-ky kwam terug tot 7-6, via Anshel Ver Eecke en Jente De Vries. Nadien stak de thuisploeg weer een tandje bij dankzij Brian Schouren en Brecht Campforts (16-11), maar Menen vocht terug naar 17-16 dankzij een mooi blok van Jelle Sinnesael en Xavi Folguera. Bij 24-23 voor de thuisploeg dacht iedereen dat we de set zouden verliezen, maar niets was minder waar want met een serve in het net van Brecht Campforts kwamen de bordjes weer in evenwicht en met een mooie side-out aanval van onze setter Xavi Folguera kwamen we zelfs op voorsprong (24-25). Toen Campforts zijn aanval buiten ging, was het 0-2 voor Par-ky Menen.

In de het begin van de derde set bracht Ratko Peris Eldin Demirovic tussen de lijnen, maar al vrij vlug bleek dat de thuisploeg een gebeten hond was na het nipte verlies in de tweede set. Menen was constant op achtervolgen aangewezen met het logische gevolg dat de derde set naar de thuisploeg ging.

Ook in het begin van de vierde set liep Achel blokkerende uit naar 7-2. Iedereen van de aanwezige supporters dacht dat toen al aan een tiebreak maar dat was zonder onze middenman Wannes De Beul gerekend, want met enkele mooie aanvallen door het midden bracht hij zijn ploeg weer in de wedstrijd (9-7). Daarna verscheen Xavi Folguera aan de opslag met zijn vervelende opslagen net over het net. De thuisploeg wist er even geen raad mee, zodat wij vrij vlot en gemakkelijk op voorsprong kwamen (9-16). De veer bij de thuisploeg was gebroken en was het voor Par-ky Menen een kwestie van af te maken en dit deden ze ook want met een mooie aanval van Jente De Vries werd het 17-25.

We zagen een gedreven en gemotiveerde ploeg op en rond het veld want wanneer het even minder ging tijdens de wedstrijd greep de coach in door het inbrengen van wisselspelers en deze deden het ook verre van slecht.

Komende dinsdag speelt Par-ky Menen de terugwedstrijd in de 1/16 finale van de CEV Cup tegen het Bulgaarse Burgas. Zaterdag komt Guibertin op bezoek in Vauban en nadien volgt het drieluik tegen Lindemans Aalst.

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, Sinnesael, De Beul, Ver Eecke, Vandecaveye, De Vries, Stuer/Bille
Kwamen in: Andriessen, , Edvinas Vaskelis, Maddens

(Pluto)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.