Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Par-ky pakt eenvoudige thuiszege tegen Gent

Par-ky Menen
11 november 2018

Par-ky Menen - Caruur Volley Gent: 3-0

Setstanden: 25-19, 25-18, 25-18

Voor de tweede keer in één week heeft Par-ky een 3-0 overwinning geboekt tegen Gent. Op de vooravond van Wapenstilstand stonden de Meense aanvalswapen op scherp en daar was het verzet van een gehavend Gent niet tegen opgewassen. Resultaat: tegen 21u45 stonde de 3-0 eindstand op het bord.

Met Wannes De Beul opnieuw in de basis ten nadele van Basile Andriessen schoten beide teams niet meteen spectaculair uit de startblokken. Na een resem opslagmissers tekenden good olds Ver Eecke-Sinnesael (spectaculaire duik!) voor de eerste kloof bij 7-4. Aanvallend zat het wel snor bij de thuisploeg. Demirovic, De Vries en Ver Eecke scoorden naar hartenlust zodat Menen met 6 punten voorsprong de - afgevoerde - tweede technische time-out inging (16-10). Een blok van Folguera voor 18-11 deed de bezoekende coach naar zijn tweede time-out grijpen. Het inspireerde zijn team niet meteen tot beter volleybal en ondanks een blok van Ogink op Sinnesael kon De Vries toch vlot afronden bij 25-19.

Ook in set 2 kwam de eerste kloof er pas bij 8-6. Van 10-7 ging het even later wel naar 10-9 via Van Schie (aanval + ace). Dichter kwamen de bezoekers niet meer, ook omdat De Vries en Demirovic bleven scoren en Gent vaak in de fout ging. Bij Gent probeerde Van Huffel het met een dubbele wissel, maar net in die fase ontbonden Folguera en De Beul hun duivels. Mooie pas voor 17-12, blok De Beul (18-12), een listige korte ace van Folguera (19-12) en nog een geslaagde combinatie voor 20-13. Ondertussen mocht Vandecaveye Ver Eecke komen aflossen en op setpunt bediende gelegenheidsspelverdeler Bille Demirovic: 25-18.

Zelfde spelbeeld in set 3. Demirovic zorgde van achter de 3-meterlijn voor 9-6 en na een mooie defense van Folguera deed Ver Eecke er nog een puntje bij. De Beul timmerde de 11-7 op het parket en even later kregen we nog eens een schoolvoorbeeld van het 'Sinnesael-blok' (13-8). Toen Demirovic bij 15-12 tot drie keer toe niet door het blok geraakte leek Gent zich terug in de match te vechten, maar De Vries zorgde voor 20-14. De ex-Gentenaar mocht gaan rusten en Vaskelis bedankte met een 4 op 4, waaronder de matchbal.

Een vlotte zege dus voor de Volleystars die dinsdag een laatste keer Gent in de ogen kijken. De bonus van de heenwedstrijd is geruststellend, maar met minder dan een nieuwe zege zijn we niet tevreden. We durven vermoeden dat Gent belust zal zijn op revanche na de twee verlieswedstrijden. Afspraak op dinsdag 13 november in Vauban.

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera, De Beul, Sinnesael, Ver Eecke, Demirovic, De Vries, Stuer (libero)
Kwamen in: Bille, Andriessen, Vandecaveye, Vaskelis

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.