Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Pijnlijke nederlaag in Poperinge

5 december 2017

Na een vrij weekend, stond zaterdag de belangrijke verplaatsing naar Roepovo Poperinge B op het programma. Een ploeg die we aan kunnen. Voor de wedstrijd stonden beide ploegen gedeeld voorlaatste met 7 punten.

Reservewedstrijd: 0-3

Gezien de afwezigheid van Kjell (ziekte) en Jonas Seys (nakend vaderschap) moet Cedric creatief zijn in de opstelling voor de reservewedstrijd. Brecht krijgt zelfs eens zijn kans aan de pas.

Net als in Tielt wordt de reservewedstrijd zeer eenvoudig gewonnen. Getuige hiervan de 2-15 uitslag in de derde set. Hopelijk is dit niet opnieuw de voorbode voor een mindere partij.

Hoofdwedstrijd: 3-1

Setstanden: 21-25, 25-11, 25-17, 25-17

Set 1 wordt aangevat op hetzelfde elan als de reservewedstrijd. Menen slaat al snel een kloof en lijkt de set probleemloos te kunnen uitspelen. Na enkele onnodige fouten slaagt de thuisploeg erin de kloof te verkleinen. Toch houdt Par-ky stand. De eerste set wordt gewonnen met 21-25.

In set 2 zit plots alles mee voor Poperinge: onverwachte reddingen, mooie punten en een aantal blok-outs. De thuisploeg slaat al snel een kloofje. Het vertrouwen bij Menen slinkt weg en de fouten van de voorbije weken steken opnieuw de kop op. Cedric probeert het tij nog te keren met een dubbele wissel: Brecht voor Toon en zichzelf voor Maxim. Jammer genoeg zonder succes. Een zware 25-11 is het verdict.

Cedric en Brecht blijven in de ploeg in set 3. Aanvankelijk gaat het nog gelijk op, maar al snel slaat Roepovo een kloof. Te veel fouten aan de kant van Menen zorgt opnieuw voor een 25-17 uitslag. Het geloof lijkt uit de ploeg bij de bezoekers.

Een gelijkaardig beeld in set 4. Na een evenwichtige start komt Poperinge toch opnieuw op voorsprong na enkele meevallers. Een kloof die Menen niet meer kan dichten. Na opnieuw 25-17 is de wedstrijd afgelopen.

Een zwaar verdict, vooral na de eerste 4 sets (reserves inbegrepen). Deze ploeg moet en kan veel beter. Er resten ons nog twee matchen voor nieuwjaar. Zaterdag ontvangen we de ongeslagen leider Zedelgem A (0 sets verloren). Op 16/12 trekken we naar Zedelgem B. Twee zware partijen, maar we maken er het beste van. De competitie is nog lang en er is nog veel mogelijk.

Speelden voor Menen: Jonas Devos, Lander Durnez, Matthieu Deroo, Toon Cottyn (Brecht Durnez), Maxim Libert (Cedric Odvart), Pieter Billiet en Jeremie Deroo (libero)

Trainer: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.