Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Play-offs, here we come

Jelle Sinnesael
7 maart 2019

Par-ky Menen - Tectum Achel: 3-1

Setstanden: 25-13, 23-25, 25-16, 25-22

Na de 0-3 overwinning van zaterdag in Achel moest Par-ky ook in eigen huis de zege op zak steken om een derde wedstrijd te vermijden. Niemand wilde het ook zo ver laten komen, want bij winst lonkte een vrij weekend en dat is geen overbodige luxe met het oog op de play-offs.

De opdracht was dus duidelijk: het ervaren Achel voor de tweede keer in een week verslaan. Rond de klok van 22u was dat een feit, waardoor Menen vanaf 16 maart met de grote 3 (Aalst, Roeselare en Maaseik) mag meestrijden om de knikkers.

Par-ky had zaterdag uitgepakt met een van de sterkste prestaties van het seizoen en wilde dat graag nog eens overdoen voor eigen publiek. Demirovic en co gingen dan ook furieus van start en toen we amper neerzaten, stond het al 5-0. De toon was helemaal gezet. Folguera vond zijn aanvallers blindelings en bij Achel zat er veel zand in de machine. Bij 15-5 prijkte er een 10-puntenkloof op het scorebord. Na amper 18 minuten mocht Demirovic de setbal al diagonaal op het parket slaan.

Het spelbeeld veranderde volledig in set 2. Achel zette nu wel druk op de thuisploeg en liep uit naar 5-8. Na een eenmansblok van Ver Eecke op Schouren leek Par-ky weer over te nemen (15-13). Tectum had het echter zo niet begrepen en van 20-19 ging het naar 20-23. Die kloof kreeg Menen, ondanks een ace van Vandecaveye, niet meer gedicht (23-25).

Zou het dan toch nog spannend worden? Daar leek het wel op tot 14-14 in de derde set. Daarna zetten De Vries en Demirovic een paar tandjes bij, waardoor de bezoekers nog slechts 2 punten konden scoren (25-16).

De laatste set begon met een heerlijk aanvalspunt van Folguera (5-3), maar na een blok van Bontje op De Beul kwam Achel nog een laatste keer op voorsprong (9-10). Kapitein Sinnesael vond het dan welletjes en scoorde 3 keer op rij (met onder meer een score op positie 4). Even later deed ook Ver Eecke zijn duit in het zakje (19-15 en 20-16). Andriessen deed er nog een ace bovenop (22-17). Helemaal had Par-ky de schaapjes nog niet op het droge, want plots geraakte niemand nog voorbij het blok van zilvervos Bontje (22-21). De matchbal kwam er toch voor Menen na een mooie, eenhandige defense van Bille, afgerond door Demirovic. Matchbal 1 was meteen de goede (25-22).

Dankzij deze zege mag Par-ky het vanaf volgende zaterdag opnemen tegen Aalst, Maaseik en Roeselare. In deze Champions Final 4 heeft Menen niets meer te verliezen en dat zou wel nog eens spektakel kunnen opleveren in Vauban. Dit zijn alvast de resterende thuiswedstrijden:

  • Zaterdag 23 maart: Par-ky Menen - Lindemans Aalst
  • Zaterdag 30 maart: Par-ky Menen - Knack Roeselare
  • (Goede) Vrijdag 19 april: Par-ky Menen - Greenyard Maaseik

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera (2), De Vries (21), Sinnesael (17), De Beul (6), Ver Eecke (11), Demirovic (19), Stuer/Bille
Kwamen in: Andriessen (2), Vandecaveye (1), Maddens

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.