Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Save the best for last

Par-ky Menen
24 maart 2019

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 25-23, 11-25, 22-25, 25-21, 18-16

Weg met 'driemaal is scheepsrecht', bij Par-ky is het voortaan van 'vijfde keer goede keer'. Het deed de overwinning tegen Aalst nog zo goed smaken. Dat de tie-breakzege er kwam na een remonte maakte het nog mooier.

Voor de wedstrijd werd afscheidnemend voorzitter Pierre Vandeputte in de bloemetjes gezet. Het mooiste cadeau zou er 2 uur later komen na een killblock van Wannes De Beul. Par-ky startte met het vertrouwde zestal Folguera - De Vries - Sinnesael - De Beul - Ver Eecke - Demirovic, aangevuld met Stuer en Bille op de libero. Aalst trad aan met hetzelfde team dat vorige week Knack Roeselare sterretjes had doen zien (Firlej - Gustavsson - Claes - Staszewski - Colson - Smit - Deroey).

Par-ky was niet van plan zich te laten verrassen en stoomde meteen door naar 8-5. Een sterk serverend Aalst stelde echter snel orde op zaken en stond even later 9-12 voor. Demirovic had het receptioneel niet onder de markt en werd snel afgelost door Vandecaveye. Ook die kreunde onder de Aalsterse servicedruk, maar scoorde wel de 12-14. Ver Eecke en De Vries hielden Menen in het spoor. Na een blok op Vandecaveye (18-21) wisselde Ratko Peris een bleke De Vries voor Maddens. Menig wenkbrauw werd gefronst, maar Lars scoorde wel de 20-22 en trok daarna naar de opslaglijn. Hij zou er blijven staan tot 24-22, uitstekend geassisteerd door het Menense blok (Sinnesael zorgde voor het eerste setpunt). Een immer klaar kijkende Staszewski milderde tot 24-23, maar De Vries haalde net op tijd zijn voorhamer boven (25-23).

Bij Aalst konden ze zich wel voor het hoofd slaan dat ze deze set nog uit handen hadden gegeven. Even orde op zaken stellen in set 2 dus. De bezoekers speelden de thuisploeg van het kastje naar de muur, met een ontluisterende 11-25 tot gevolg.

Lindemans had vertrouwen getankt en ging in set 3 op zijn elan door. De receptie van de bezoekers hield zeer goed stand (daarvoor was de opslagdruk bij Menen te laag) en Firlej vond in zijn middenmannen uitstekende afwerkers. Toch lieten Ver Eecke (7-8) en co de tegenstander niet weglopen. De grootste kloof kwam er bij 13-16, niet toevallig met Claes aan de opslaglijn. Dat gat toerijden lukte niet meer, waardoor Aalst na 3 sets uitzicht had op een tweede zege op rij.

Tijd voor een nieuwe zet van de thuiscoach. De Vries verhuisde naar de bank en Demirovic werd opposite. Bevrijd van zijn receptietaken zou de Fransman nu veel beter uit de verf komen, zeker vanop de pipe. Het scoreverloop was niet goed voor de hartlijders (9-9, 12-12 en 15-15). Demirovic tekende vervolgens voor twee punten op rij (17-15) en ook Ver Eecke scoorde knap voor 18-16. Alarmfase rood dus bij Aalst, zeker toen de ingevallen Strzezek out sloeg (22-19), gevolgd door een antennesmash van de Aalsterse kapitein. Een bezoekende outserve zorgde voor de tiebreak (25-21).

In het begin van die tie-break kreeg Par-ky hulp uit onverwachte hoek. De ingevallen Górski ging tot 3 keer in de fout en bezorgde zijn ex-team een comfortabele 5-2 voorsprong. Draaien deden beide teams bij 8-6, maar bij 8-8 was alles te herdoen. Smit bracht de nederlaag wel erg dichtbij (12-13), maar dat was buiten Sinnesael gerekend. De kapitein pakte zelf de receptie bij de eerste matchbal en scoorde nog ook. Meteen daarna deed hij er nog een blok bovenop (15-14). Zijn collega-middenman De Beul zette het orgelpunt met een blok op Gustavsson. Vauban kon nog eens als vanouds ontploffen. De voorzitter zag dat het goed was en mocht het vel van de groscaisse laten trillen.

Volgende zaterdag komt Knack Roeselare op bezoek. De buren klopten Maaseik met 3-2, waardoor alles nog open ligt in de play-offs. Vauban helemaal vol krijgen, is dit seizoen nog niet gelukt, maar daar komt volgende zaterdag wellicht verandering in. Tot dan!

Speelden voor Par-ky Menen: Folguera - De Vries - Sinnesael - De Beul - Ver Eecke - Demirovic - Stuer/Bille
Kwamen in: Maddens - Libert - Vandecaveye - Andriessen

Star of the Game: Jelle Sinnesael

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.