Lars Maddens
 • Decospan Volley Team Menen
 • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Sensatie op Schiervelde

Ratko Peris
29 november 2018

Par-ky Menen - Burgas: 3-2

Setstanden: 21-25, 23-25, 25-22, 25-21, 24-22

Sensatie gisteren rond de klok van 23u! Na een spectaculaire comeback pakte Par-ky Menen in extremis de scalp van het Bulgaarse Burgas. Met twee aan elkaar gewaagde ploegen, problemen aan de wedstrijdtafel en een tie-break die eindigde op 24-22 (!) werd het een lange, maar mooie avond voor de ongeveer 200 opgedaagde supporters.

Ook voor uw verslaggever was de avond lang en dus kiezen we deze keer voor een 'wat hebben we geleerd'-verslag à la Piet Huysentruyt.

 • De tegenstander was zeker geen slechte ploeg, integendeel. Met veel meer gestalte (18 bloks), twee sterke Russen, een stevig middencompartiment en een vinnige libero stond Burgas in de eerste twee sets bijna constant op voorsprong. Bij 8-13 in set 3 leek het kalf helemaal verdronken, maar een weerbaar Par-ky vocht toch nog terug en greep de laatste strohalm met 25-22.
   
 • Dat Par-ky alsnog de overwinning greep, kan mee op het conto van supersub Vandecaveye geschreven worden. Gilles kwam net als zaterdag Demirovic aflossen en was genadeloos aan de opslag (5 aces) en op de pipe. 
   
 • Ratko Peris trok zijn trukendoos volledig open. Vandecaveye voor Demirovic was logisch, maar daarnaast waren er de tactische korte opslagen van Folguera (meestal gevolgd door een blok), het blokwerk van Sinnesael op de hoek en de inbreng van Bille als verdedigende libero diep in de tie-break. De Menenaar bedankte met drie reddingen en werd zo mee matchwinnaar.
   
 • Hoofdaanvaller De Vries had het niet gemakkelijk met het Bulgaarse blok, maar haalde toch nog 51% in aanval, goed voor 22 punten.
   
 • De Beul en Sinnesael speelden een ijzersterke wedstrijd in het midden. Wannes legde met 4 punten op rij in set 4 de basis voor setwinst.
   
 • Aanvallend had Ver Eecke het niet onder de markt, maar de Menenaar verzette wel bergen werk in receptie.
   
 • Tot slot: om het met de woorden van de speaker te zeggen, eigenlijk is het een blamage voor de Stad Menen dat deze Europese wedstrijd in Roeselare moest gespeeld worden (bij deze onze dank voor de gastvrijheid). Al jaren hangt een nieuwe (of aangepaste) sporthal in de lucht. Benieuwd wanneer ze eindelijk eens kan landen. Ondanks alles waren toch een 200-tal supporters afgezakt naar Roeselare.
   
 • Dit moet na de golden set tegen Istanbul in 2011 ongeveer de langste wedstrijd van het laatste decennium geweest zijn. Europees spelen en verrassingen, het lijkt een geslaagd huwelijk. Afsluiten doen we met de ballenjongens vandaag veel succes te wensen op de schoolbanken. Hun job zat er pas op rond 23u.

Volgende week moet Menen nog een keer winnen om door te stoten naar de volgende ronde, maar ook een golden set kan. Zaterdag moet Par-ky wel nog op bezoek bij het verrassende Achel van Brian Schouren en Tim Verschueren.

Par-ky Menen: Folguera (1), Sinnesael (13), De Beul (18), Ver Eecke (7), Demirovic (7), De Vries (25), Stuer
Kwamen in: Maddens, Vandecaveye (13), Andriessen, Vaskelis (1), Bille

Neftohimic Burgas: Agontsev (4), Petkov (6), Kartev (15), Pozdniakov (17), Petrov (21), Yakovlev (18), Salpartov
Kwamen in: Karyagin, Dimov, Simeonov (4)

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.