Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Sterk Menen verwerft mooie uitgangspositie in Estland

Jelle Sinnesael
17 januari 2018

Pärnu - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 22-25, 25-19, 19-25, 22-25

In de bittere Estste kou hebben de Volleystars gisterenavond voor een hartverwarmende prestatie gezorgd. Met Janusz Górski in de basis, scoremachine Winkelmuller (24 punten), Ver Eecke en Silva als zeer stabiele receptiemannen, tovenaar Folguera en middenmannen Fasteland en Sinnesael trok Menen in set 1 meteen het laken naar zich toe. Via 7-8 en 14-16 ging het naar 22-25.

Dat Pärnu van een ander kaliber is dan Schönenwerd bleek in set 2. Par-ky moest continu achtervolgen en na 24 minuten ging set 2 naar de thuisploeg met 25-19.

Geen paniek echter. Onder impuls van een beresterke Winkelmuller en een efficiënte Górski (beide 7 punten in set 3) stoomde Menen door naar 19-25. De ingevallen Maddens plaatste het orgelpunt met een eenmansblok op setbal.

Vandecaveye loste Górski af bij het begin van set 4 en scoorde een aanvallende 3 op 3. Het bleef wel spannend tot bij 22-22. Daarna dwongen de bezoekers de thuisploeg in de fout. Resultaat: 22-25 en 1-3.

De Volleystars keren vandaag met een mooie zege op zak terug uit Estland. De terugwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 31 januari om 20u. Alle studenten met studentenkaart kunnen de Europese wedstrijd gratis bijwonen.

Komende zaterdag wacht wel eerst de volgende competitiematch tegen Waremme. Iedereen op post!

Speelden voor Par-ky: Folguera (Maddens), Winkelmuller, Ver Eecke, Górski (Vandecaveye), Fasteland (Andriessen), Sinnesael, Silva

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.