Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Sterk Par-ky stoomt door naar vlotte 3-0

Par-ky Menen Jeugdbewegingen
2 februari 2019

Par-ky Menen - BDO Haasrode Leuven: 3-0

25-17, 25-19, 25-23

Vauban was nog eens goed volgelopen voor het duel tegen Leuven. Op de bezoekerstribune: zo'n 150 leden van Chiro, KSA en Scouts. De jaarlijkse jeugdbewegingactie was daarmee wederom een schot in de roos (de bijhorende filmpjes ook trouwens, met samen bijna 12.000 weergaves). Het inspireerde Par-ky tot een van de beste prestaties van het seizoen.

Ver Eecke was in Gent de enige die zijn normale niveau had gehaald en dus startte de Menenaar in de basis. Anshel bedankte voor het vertrouwen met een zeer sterke prestatie. Red Dragon Van Walle tekende voor het eerste punt, maar na een blok van Sinnesael op Pavelka en een ace van Demirovic nam de thuisploeg over (5-3). Ver Eecke deed er een punt bij en even later stak ook De Vries zijn neus aan het venster (eenmansblok op Van Walle en score voor 11-7). Na een ace op Stuer keerde Leuven terug tot 13-11, maar om Par-ky echt te bedreigen, gingen de bezoekers serverend al te vaak de mist in (6 keer in set 1). Ver Eecke zocht bij 16-12 handig de blokhanden op, de rally erna was voor De Vries. Opnieuw Ver Eecke kreeg even later de handen op elkaar door met gevaar voor lijf en leden een bal net voor de muur weg te halen, helaas niet bekroond door een punt. Het orgelpunt werd geplaatst door een blok van de ingevallen Libert: 25-17.

Met De Vries aan service en een blok van Folguera op Van Walle stoomde Par-ky meteen door naar 5-1. De Andorrese setter kende nog eens een van zijn begenadigde dagen en hielp Ver Eecke aan een 3 op 3 (8-4, 9-4 en 10-5). Aan Leuvense zijde was een flauwe Van Walle ondertussen naar de bank verhuisd en boden vooral Christiaens en Peters weerwerk. Bij Menen bleef het lopen als een trein. Sinnesael maakt een einde aan een rally met een blok op Pardon (15-10) en Folguera trok een nieuw muurtje op voor 17-11. Naar goede gewoonte mocht Maddens zijn collega rond punt 20 komen aflossen. Ook Vandecaveye kwam nog in de ploeg. Hij verzilverde het tweede setpunt op de pipe.

De bezoekers krikten het niveau op in de derde set, waardoor De Vries pas bij 10-8 voor een eerste tweepuntenkloof kon zorgen. Een netace van Hofmans bracht Leuven terug tot 11-11. Geen nood, want Demirovic en De Vries tekenden voor een nieuwe kloof (14-11). De 18-14 en 19-15 waren voor Ver Eecke, de 22-19 voor een enthousiaste Demirovic. Een ace van Debaus bracht Leuven een laatste keer in het spoor (22-21), maar het was Ver Eecke die voor het eerste matchpunt zorgde. Het tweede was het goede (25-23).

Door de overwinning en met nog 3 matchen te gaan, is de vierde plaats zo goed als zeker. Par-ky krijgt nu een weekend rust (bekerfinale) en speelt daarna nog tegen Zoersel (16/2), Achel (20/2) en Guibertin (24/2).

Dank aan alle jeugdbewegingen, in het bijzonder aan de trompettiste. De spelers van Par-ky bedankten voor zoveel steun met een sterke match. Meer van dat!

Speelden voor Par-ky: Folguera, Ver Eecke, Demirovic, Andriessen, Sinnesael, De Vries, Stuer
Kwamen in: Libert, Maddens, Bille, Vandecaveye

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.